Mainos

Return to Sender kertoo epärealistisesta kirjekaveruudesta, joka eskaloituu ennalta-arvattavasti.

Kaunis sairaanhoitaja Miranda (Rosamund Pike) joutuu kotonaan raiskauksen uhriksi, mutta päättää yrittää selviytyä traumoista ja jatkaa normaalia elämäänsä. Normalisointia ei kuitenkaan tapahdu. Helpotusta ei tuo edes se seikka, että raiskaaja jää oitis kiinni ja saa todella pitkän kakun. Mikään ei auta Mirandan mielenterveyttä, joten neito päättää kirjoittaa raiskaajalle vankilaan. Tästä alkaa epätavallinen suhde, joka vaikuttaa varsin häiriintyneeltä.
 
 
Rosamund Pike on yksi Hollywoodin vaikuttavimpia naisnäyttelijöitä. Nainen on vieläpä luonnollisen kaunis, eikä kirurgian raiskaama. Brittinäyttelijätär onkin ainoa syy miksi Return to Sender on kiinnostava. Elokuvan tarina nimittäin etenee paikoitellen jopa todella tylsästi, vaikka katsoja osaakin odottaa jotain jännittävää pian tapahtuvan. Ja odottaa todellakin saa.
 
Kaikesta huolimatta Return to Sender on ihan kelvollinen jännäri, jonka viimeinen puolituntinen on sen kiinnostavinta antia. Harmillisesti kuitenkin lopun käänteet jätetään katsojan oman mielikuvituksen varaan, eikä mitään oikeasti kerrota. Tämä on yleensä toimivaa, mutta tässä tapauksessa varsin epäonnistunutta. Auki jätetään aivan liikaa asioita, kuten esimerkiksi aikaisemmin mainitsemani kirurgia ja siihen liittyvät ratkaisut. Sen vuoksi tämä analysointikin joutuu jättämään asiat auki.
 
 
Elokuvan BD-versio sisältää vain hyvin pienen katsahduksen kulisseihin, joka sekään ei paljasta todellisia ratkaisuja. Auki jää harmillisen paljon sisältöä, joka olisi ollut kiva tietää.
 
Return to Sender on pullollaan trilleripotentiaalia, mutta epäonnistuu monessa pikkujutussa. Näyttelijävalinnat ovat kuitenkin elokuvan pelastus.
Mainos