Mainos
Pimeässä näkevä supersotilas Riddick (Vin Diesel) ajautuu tuntemattomalle, auringon paahtamalle planeetalle jumiin, jonne hänet yritetään haudata elävältä. Mies ei kuitenkaan kuole, ja tajuaa olevansa maanpäällisessä helvetissä haaskalintujen ja skorppioonien kaltaisten liskojen herkkuruokana. Riddick löytää vuoristojen keskeltä palkkasoturien checkpoint-aseman, josta hän lähettää evakuointikutsun. Eikä aikaakaan kun kaksi eri palkkasoturitiimiä saapuu pallolle, aikeenaan irroittaa Riddickin pää ja asettaa se edustavaan pleksilaatikkoon.
 
Planeetta
 
Ennakko-odotukset (virallisesti) kolmannelta Riddick-elokuvalta eivät voi olla kovin korkealla. Homma käntyy kuitenkin päälaelleen ja yllättää positiivisesti. Riddick-elokuvassa on juoni ja sitä on kiinnostava seurata. Edes Mark Sinclair Vincentin naama ei onnistu pilaamaan elokuvan onnistunutta tunnelmaa, vaikka toisin voisi äkkiseltään kuvitella.
 
Leffassa todistetaan Riddickin selviytymistä yhdessä paikassa palkkionmetsästäjien kynsistä, ja varsinkin pitkälle puoliväliin tätä on erittäin mielenkiintoista seurata. Viimeinen kolmannes on kuitenkin niin typerää klisettä pullollaan, että mielenkiinto lässähtää ja lopun arvaa vähemmänkin leffoja seuranneet katsojat.
 
Tiimi kasassa
 
Riddick on väkivaltainen ja siinä näkyy naisen imettimet. Tämän vuoksi ikäraja on korkealla, vaikka itse tarina kiinnostaakin taatusti n. 10-15-vuotiaita katsojia eniten.
 
Pää vedessä
 
Bonusmateriaaleja on tarjolla hieman alle tunnin verran. Pätkät on pilkottu n. 10 min pituisiin klippeihin, jotka sisältävät paljon kuvaa itse kulisseista, jättäen typerät naamakuvat ja traileriklipit minimiin. Ekstroja on hyvin mielenkiintoista seurata.
 
Riddick on viihdyttävä toimintaseikkailuhiippailu, joka koukuttaa kivasti. Sen itsestäänselvyydet kuitenkin pilaavat leffan nautintoa, joten mikään vuoden elokuva se ei todellakaan ole. Kun ennakko-odotukset pitää pieninä, toimii Riddick vallan mainiosti aivottomana viihdykkeenä. Blu-ray-versio on vieläpä DVD-versiota viisi minuuttia pitempi.
Mainos