Mainos
2010-lukukin tarvitsee oman Buddy Cop -sarjansa – Ride Along yrittää olla se.
 
Kouluvartija Ben Barber (Kevin Hart) on pitkään haaveillut pääsevänsä oikeaksi poliisiksi ja haave näyttää toteutuvan, sillä kyttäopiston pääsypaperit näyttävät vihreää. Samalla Benin pitää todistaa tyttöystävänsä ylisuojelevalle isoveljelle (Ice Cube), joka sattuu olemaan Atlantan kovin kyttä, olevansa kovempi jätkä, kuin mitä videopeliaddiktimaine antaa ymmärtää.
 
 
Tammikuussa Jenkkijulkaisunsa saanut kyttäkaksikkoleffa jäi Suomen elokuvateatterikierrokselta kokonaan välistä. Harmi, sillä pätkä on oivaa kyttätoimintaa, vaikka Beverly Hills kyttä tai Tango & Cash -tasolle ei päästäkään. 2010-luku tarvitsee silti oman Buddy Cop -sarjansa ja näyttääpi siltä, että Ride Along on toimiva sellainen – jatkoa on nimittäin tulossa parin vuoden kuluttua.
 
 
Leffan huumori nojaa puhtaasti kivikasvoisen Ice Cuben kulmakarvoihin ja Kevin Hartin jatkuvaan lässytykseen. Kimeä-ääninen musta mies onnistuu kuitenkin välillä olemaan jopa hauska, vaikka kimitys rupeaakin ottamaan korvaan jo loppua kohden. Hart on yksi tämän hetken kovimmista jenkkikoomikoista, joten annetaan taajuusvammaisuus anteeksi.
 
 
Leffana Ride Along on todella kliseinen, eikä se yllä millään 1980- ja 90-lukujen Buddy Cop -leffojen tasolle. On kuitenkin hienoa, että tämänkin kategorian leffoja tehdään vieläkin. Huumori ja toiminta nimittäin kuuluvat yhteen.
 
Plussat vielä siitä, että elokuvan tehosteet on tehty oikeasti, eikä CGI-kikkailun helppouteen ole lähdetty liikaa sotkemaan näppejä. Räjähdykset ja kolarit ovat kivaa katseltavaa.
 
BD-bonareista löytyy muutama pariminuuttinen klippi leffan tuotannosta ja Ice Cuben vakavasta ilmeestä.
Mainos