Mainos

Blu ja Jewel tovereineen joutuvat taas keskelle rämäpäistä ja villiä seikkailua, kun Amazonin viidakosta löytyykin vielä heidän harvinaisia siniara-lajitovereitaan.

Blu ja Jewel viettävät idyllistä perhe-elämää Rio de Janeirossa. Heidän kolmella pörröisellä lintulapsosella on kaikkea, mitä nyt urbaanisti elävät skidit voivat vain kaivata. Linda ja Tulio ovat lähteneet Amazonille. Yllätyksekseen he törmäävät Amazonilla siniaraan, Blun ja Jewelin lajitoveriin. Blun pesue saa asiasta vihiä television välityksellä ja Jewelin kaipuu luontoon vie koko katraan kavereineen keskelle Amazonin sademetsää auttamaan Lindaa ja Tuliota etsimään lajitovereitaan. Vanha verivihollinen Nigel sattuu heidän lentoreitilleen. Kosto kiehuu katkeran vanhan tipusen sulissa. Koko projektia ei auta se, että metsurit, ovat jo hyvällä alulla sademetsän tuhoamisessa.
 
 
Rio 2:ssa räiskyvät värit ja siniset sulat pöllyävät! Se on keväinen piristyspommi täynnä energiaa. Tosin lintufobiasta kärsivän kannattaa ehkä miettiä jotain vaihtoehtoista katseltavaa. Toisinaan tuntuu kuin olisi itse keskellä Amazonia ja täytyy vilkuilla ympärilleen, että mistä tipahtaa boa tai tarantela. Animaation toteutus on todella huoliteltu ja aito. 
 
Tuntuu, että jatko-osassa on parempi meininki kuin edeltäjässään. Tempo on nopea, vitsit saavat usein nauramaan, jatkuva pilke silmäkulmassa pitää mielen virkeänä. Juonta sivuava kykyjenetsintäkilpailu ja sen kummalliset osanottajat ovat huikeita. Rio 2:ssa on animaatioille tutut laulurenkutukset, yksi niistä on niin tuskallisen kamala, että sen toivoisi loppuvan heti alettuaan.
 
 
Suurin osa hahmoista ovat tuttuja veijareita jo ensimmäsestä elokuvasta. Uusista naamoista on mainittava capoeira-kilpikonnat, jotka käyttäytyvät hidaseleisesti ja capoeiramaiseen tyyliin berimbaun tahdissa. Ironinen suhtautuminen brasilialaiseen kultuuriin on hauska lisä. Myös Amazonilta löytyvä Blun appiukko Eduardo on onnistunut hahmo. Eduardo on kuin tuima henkseleitä paukutteleva pohjalaisisäntä,  joka ruotii urbaanista vävykokelaastaan kelvollista luonnon helmaan.
 
Blu-ray-lisämateriaaleista löytyy yli tunti dokumenttia elokuvan musiikin tuottamisesta, artisteista ja musiikin tärkeydestä. Animaatiodokumentit puuttuvat. Juonellista lisäkatsottavaa löytyy yhden lyhärin ja yhden poistetun kohtauksen verran.
Mainos