Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: RoboCop

Blu-ray-arvostelu: RoboCop

Mainos

Muutaman vuoden päästä kolmekymppisiään juhliva alkuperäinen vuoden 1987 RoboCop-elokuva on saanut modernimman uudelleenlämmitellyn version.

Eletään vuotta 2028 ja robottiteknologiayritys OmniCorp yrittää kasvattaa tilipussiaan tuomalla robotit Yhdysvaltojen kaduille. Poliisi Alex Murphy (Joel Kinnaman) tavoittelee oikeutta ja turvallisuutta Detroitin kaduille. Rikollistenjahtaamisen ohella, hän tekee parhaansa ollakseen hyvä isä ja rakastava aviomies.

Nykyajan ajatusmaailmaa kuvataan taidokkaasti. Toinen tavoittelee rahaa ja valtaa, toinen niistä riippumatonta onnellisuutta. Kumpi ohjaa kumpaa ja kenellä on oikeus katkaista virta, siitä syntyy matka, joka pitää katsojan taitavasti koukussa.

Mainos

Toteutuksen ansiosta, uppoutuu itsekin mukaan räiskyvään videopeliin. Alkuperäinen RoboCop laitettiin pannaan väkivaltaisuuksien takia, tällä versiolla ei ole sitä vaaraa. Nykyään katsojat ovat tottuneempia verenmakuun, vaikka kuvottaviakin kohtauksia tässäkin tarjoillaan.

Vaikka mitään täysin uusia kokemuksia elokuva ei tarjoakaan, visuaalisuuden takia pysyy mielenkiinto yllä. Teknologia on vedetty huippuunsa ja toteutettu uskottavalla tavalla. Väkisinkin herää ajatuksia, siihenkö olemme menossa.

Monena iltana RoboCop tuskin jaksaa viihdyttää, vaikka mielenkiintoiset hahmot tuovatkin oman lisänsä ennalta-arvattavaan juoneen. Erityisesti Pat Novak (Samuel L. Jackson) jää mieleen keskusteluisäntänä, lievästi sanottuna puolueellisen median edustajana. Markkinoinnin- ja taloudenkehityksen ohella, median muutokset kuvataan hieman vaivihkaa, mutta uskottavasti. Tulevaisuuden ajattelu tulee automaattisesti elokuvan jälkeen, vaikka kyse onkin, kuten RoboCopissa sanotaan, illuusio vapaasta tahdosta.

Katselunautinto on korkeimmillaan teatterissa. Kun penkki tärähtää jokaisella robotin askeleella, on helppo huomata, ettei teknologiaa säästellä tänä päivänäkään.

Blu-ray:n lisämateriaaleista löytyy muutama poistettu kohtaus, puolituntia making of -haastatteluja ja -materiaalia, OmniCorp-yhtiön tuotemarkkinointivideoita, sekä pari RoboCop-traileria.

Mainos