Mainos

Run All Night on nimensäkin mukaan selviytymisseikkailu ja pakomatkailu New Yorkin yössä.

Ex-mafioso ja palkkatappaja Jimmy (Liam Neeson) joutuu kusiseen pinteeseen pelastaessaan oman poikansa, Miken (Joel Kinnaman) entisen pomonsa pojan kynsistä, deletoimalla tämän. Tästä alkaa läpi yön kestävä ajojahti, jossa isän ja pojan välienselvittelyt saavat uutta potkua kun perässä juoksevat sekä vihainen mafia, että korruptoitunut NYPD.

Run All Night on kliseinen Liam Neeson -toimintajännäri, joka kopioi sata asiaa mm. 2000-luvun alun Matkalla Perditioniin -elokuvasta. Omaperäisyydestä ollaan siis kaukana, mutta viihdearvo on ihan kelvollisesti kohdallaan.

Mainos

Toimintakohtaukset ovat imuisia, eivätkä ne kestä liian pitkään. Asioista saa selvää, joten kuvaajalle on annettava kiitosta. Propseja on annettava myös varsin vähäisestä animaation käytöstä ja hyvätempoisesta leikkauksesta.

Muilta osin leffa onkin niin tavanomaista puuroa, että sitä ei tasan taatusti jaksa katsoa yhtä kertaa enempää. Loppu lässähtää kliseeksi ja elokuvasta jää kokonaisuudessaan erittäin keskinkertainen maku, lupaavasta alku- ja puolivälimeiningistä huolimatta.

Bonareista löytyy peruskaavan mukaiset poistetut kohtaukset ja pari dokkaria; "kuvausta läpi yön" ja "Liam Neeson läpi yön". Kuka lie keksinyt näinkin nerokkaat nimet?

Mainos