Mainos
Niki Lauda (Daniel Brühl) on itävaltalaissyntyinen rikkaan perheen poika, jota ei kiinnostanut jatkaa isänsä perustamaa miljoonayritystä, sillä vauhti ja jännitys oli enemmän miehen mieleen. Niinpä hän otti itse lainaa ja lähti heikoilla olevan tallin puheille, tehden samalla ylitsepääsemättömän hyvän diilin.
 
Samaan aikaan F3-kisoista F1-kisoihin kavunnut playboy James Hunt (Chris Hemsworth) löi yleisölle läpi ihanalla charmillaan ja itsevarmalla ajollaan. Pitkin kautta nämä kaksi taistelivat niin raivokkaasti, että riskeistään tarkka Niki Lauda joutui erittäin pahan onnettomuuden uhriksi.
 
Lauda
 
1970-luvun alkupuoliskolla F1-maailmaa kohauttaneet Niki Lauda ja James Hunt taistelivat toisiaan vastaan niin verisesti, että toinen heistä joutui pistämään jopa henkensä altiiksi. Tästä kertoo legendaarisen Onnen päivät -tv-sarjan tähtipojan ja myöhemmin Da Vinci -koodin ohjaajamestarin Ron Howardin uusi kilpa-ajodraama Rush.
 
Rush perustuu luonnollisesti tositapahtumiin ja kaikki kilparadoilla tapahtuvat käänteet on joko toisinnettu digitaalisesti tai kuvattu alkuperäistelevisiotallenteita apuna käyttäen. Elokuvan visuaalinen anti on muutenkin järkyttävän kaunista, sillä filmille kuvattu elokuva näyttää ja tuntuu aidolta 70-luvun kulta-ajalta. Myös leffan kuvaus on kohtuuttoman kaunista, niin radoilla kuin draamassakin.
 
Hunt
 
Ron Howard on aina osannut ohjata kiinnostavaa henkilödraamaa ja toimivaa toimintaa. Howard onnistuu taas ja Rush onkin ehdottomasti yksi tämän vuoden kovimmista elokuvista.
 
Häät
 
Äänipuoli on kuvan kanssa yhtä hyvin synergiassa. Äänitehosteet ovat herkkua moottorimiehille ja musiikista vastaa maailman ehdottomasti paras elokuvasäveltäjä Hans Zimmer.
 
Rush on pääsääntöisesti eniten miehiä kohahduttava elokuva, mutta sen henkilödraama ja karmeat käänteet koskettavat yhtä hyvin myös naiskatsojia. 1970-luvun tapahtumia itse todistaneet saavat leffasta kaikkein eniten irti, mutta myös 80-luvulla syntyneet herrasmiehet nauttivat taatusti näkemästään.
 
Kilpa-asetelma
 
Blu-ray:n bonuspuoli on täynnä viisiminuuttisia koosteita niin kulisseista, suunnittelusta kuin oikeista nimitähdistäkin. Niki Lauda potkii edelleen vanhana änkyränä papparaisena, eikä kaunistele asennettaan edes dokumenttikameran käydessä.
 
Rush on todella kova leffa, joka pitää ehdottomasti nähdä!
Mainos