Mainos

Schwarzeneggerin johtama DEA-eliitti huomaa joutuneensa salamurhien uhreiksi ryöstettyään mafiakartellilta 10 miljoonaa dollaria.

John "Breacher" Whartonin (Arnold Schwarzenegger) johtama huumejengeihin soluttautuva atlantalainen DEA:n erikoisyksikkö tekee tuottavan ratsiakeikan mafiapomon kartanoon, josta kouraan tarttuu mukaan kymmenen miljoonaa dollaria. Vaan miten käykään, kun poliisit saavat operaation päätökseen? Massit ovat hukassa ja koko tiimi on sabotoinnin uhri. Vaikka poliisit jäivätkin ilman rahoja, päättää mafiakartelli kuitenkin kostaa huumeratsian, tappamalla yksitellen eliittipoliiseja, näiden vähiten odottaessa.
 
 
Sabotage on End of Watch (Poliisit) -elokuvan ohjaajan David Ayerin ja Training Day -leffan käsikirjoittajan Skip Woodsin käsialaa. Pätkä pyrkii siis nojaamaan realismiin ja kerrontatapa muistuttaakin Hollywood-räiskeen sijaan enemmänkin ruotsalaista dekkaria ta Poliisit-elokuvaa. Siinäpä sitten kaikki positiiviset maininnat. Sabotage on nimittäin epäonnistunut kertomus "nuorisorikollisista", joiden "ohjaaja" tsemppaa, mutta haluaa silti viedä asiat omaan suuntaansa. Liian paljon tapahtumia, todella epäuskottavia yksityiskohtia ja typerä leikkaus tekevät elokuvasta tylsän ja vaikean seurattavan. Vaikka leffan juoni paljastuukin pala palalta, olisi asiat voitu kertoa ja leikata huomattavasti imuisammin.
 
 
Schwarzeneggerin ikä näkyy myös Sabotage:ssa varsin raadollisesti. Miehen iho on punakan kulahtanut ja ryppyinen, eikä hämmentävä "korvista alaspäin blondaus" -lookki imartele vanhuksen ulkonäköä. Muut hahmot jäävät seitinnohuiksi ja mielenkiinnottomiksi tapauksiksi. On aivan yhdentekevää, kuka kuolee ja miten. Elokuvassa ei samaistu kehenkään.
 
 
Hyvänä puolena mainittakoon vielä häpeilemätön veren käyttö, sillä tekoverta roiskuu rehelliset määrät, kun eläviä muutetaan kuolleiksi. Tämä onkin nostanut elokuvan ikärajan kohtuuttomaan K-18-kastiin, sillä vielä pari vuosikymmentä sitten tämän tyyppinen väkivalta oli K-16-tasoa ja aivan perussettiä. Korkealla ikärajalla on ollut kuitenkin varsin negatiivinen merkitys, sillä elokuvaan sijoitetusta 35 miljoonasta dollarista on leffateatterikierroksella kerättyä takaisin kassaan vain n. 15 milj. dollaria.
 
Bonuksia Sabotage-Blu-ray:ltä ei löydy lainkaan, mutta valikoissa itseään voi piristää pop-up-napilla, joka tuo hikisen ja vakavailmeisen Schwarzeneggerin naaman ruutuun kielivalintojen kera. Tätä voi pomputtaa edestakaisin niin useasti kuin haluaa.
Mainos