Mainos

Kalifornia tuhoutuu – luojan kiitos, että meillä on Dwayne Johnson!

Yhdysvaltain länsirannikolla muhiva San Andreasin siirrosvyöhyke, ulottuu etelä-Kaliforniasta San Franciscoon saakka. San Andreas -katastrofielokuvassa siirros laajenee jopa Nevadaan saakka, jonka johdosta koko Kalifornia alkaa irtoamaan liitoksistaan. Tietäähän sen, että kyseisen luonnonvoiman johdosta ei monikaan paikka paratiisissa pysy ehjänä.

Erikoispalomies Ray (Dwayne Johnson) on tietysti helikoptereineen hikisenä paikalla siellä missä tapahtuu, mutta yksin koko Kalifornian pelastamisen sijaan mies keskittyy vain ex-vaimoonsa (Carla Gugino) ja San Franciscossa jumissa olevaan tyttäreensä Blakeen (Alexandra Daddario).


"Ensin mä olin et ei vi***. Sit mä olin, et ei s*****a!"

Mainos

Allekirjoittanut on odotellut hyvää katastrofielokuvaa sitten vuoden 1996 Independence Day'n. Monia on tullut ja mennyt, mutta nyt ensimmäistä kertaa 19 vuoteen vastaan tuli tuhopornoelokuva, joka sai allekirjoittaneessa sen saman pikkupojan haukkomaan henkeään ja ulvomaan sisimmässään "Vitu awesome!" useita kertoja, kuin aikoinaan ID4:n ensi-illassa.

San Andreas on sisällöltään hyvin tavanomainen katastrofielokuva. Sen juoni on sama kuin kaikissa muissakin. Siinä on myös ripaus kiintiödraamaa ja sormepäässä olevan korvavaikullisen verran seksikkyyttä. Se on pullollaan typeriä aukkoja, epäloogisuuksia ja ylilyöntejä. 

Nippelitieto
Näyttelijä Dwayne Johnson loi ennen elokuvia uuraansa showpainissa nimellä The Rock. The Rock -nimellä tunnetaan myös San Franciscossa sijaitseva, tätä nykyä museoksi muuttunut Alcatraz-vankila, joka San Andreas -elokuvassa hukkuu tsunamin alle.

San Andreas ei yritä keksiä pyörää uudelleen vaan pikemminkin kaivaa esille ja tehostaa sitä viihde-elämystä, joka katastrofielokuvista aikoinaan teki kassamagneetteja. Ja siinä San Andreas onnistuu täydellisesti. Se on viihde-elokuva anfangin kokoisella tuplaveellä!

Lisäksi 3D-tehoste tuo kerrankin elokuvaan tarpeellista syvyyttä. Jos puntarissa on 2D:n tai 3D.n välillä oleva muutama euro, kannattaa ehdottomasti elämyksen vuoksi panostaa kolmiulotteisuuteen.

San Andreas on elokuva, joka katsoa pienin odotuksin. Täten leffa palkitsee olemalla viihdyttävin katastrofielokuva sitten Independence Day'n.

Blu-rayn bonuspuolelta avautuu portti elokuvan kulisseihin, joissa käydään läpi stuntteja ja fyysisiä tehosteita. Tuhoja renderöineet atk-ekstrat uupuvat kuitenkin tyystin, joten elokuvan karkkimaisimpien puolien tekoprosessista katsoja jätetään täysin pimentoon.

Mainos