Mainos

Jenkkien rivoimmat koomikot päättivät tehdä animaatioelokuvan, joka on lasten sadusta kaukana. Kaksimielisyysmittari kaakkoon ja yhteiskunnan ongelmat pramille.

Kun Seth Rogenin, Jonah Hillin ja Evan Goldbergin nimet löytyvät käsikirjoitus- ja tuottajaosastolta on takuuvarmaa, että elokuvassa käsitellän sukulihaksistoa ja väkivaltaa – komedian keinoin luonnollisesti.

Mainos

Sausage Party herätti ihmisissä trailerinsa julkaisuaikaan valtaisaa hämminkiä, sillä elokuva muistuttaa visuaalisesti perinteisiä lastenanimaatioita. Trailerin puolivälin twisti kuitenkin paljasti, että kyseessä on täysin aikuisten animaatio – South Parkin hengessä. 

Pahin moka tapahtui trailerin suhteen muuten Yhdysvalloissa, jossa elokuvateatteriketju esitti Sausage Partyn Red Band -trailerin Doria Etsimässä -leffan yhteydessä. Hups!

Elokuva seuraa supermarketissa esillä olevia eineitä ja muita ruokatuotteita, jotka elävät siinä uskossa, että ihminen on jumala ja vie ostetut ruoat paratiisiin. Kun brutaali totuus ruokien kohtalosta käy ilmi, päättää rohkea nakki Frank (Seth Rogen) ottaa tulevaisuutensa omiin käsiin ja pelastaa itsensä lisäksi ainakin hodarisämpylätyttöystävänsä pahan ikeestä.


Sausage Party pitää sisällään mustaa komediaa, kiroilua, seksiä ja väkivaltaista silvontaa. Koska kyseessä on kuitenkin ruoka-aineisiin kohdistuva väkivalta ja kaksimielisyys, oli Yhdysvaltain ikärajajärjestö lievästi sanottuna hämillään elokuvan ikärajaleiman kanssa. He eivät tienneet miten elokuva pitäisi luokitella, sillä leffan ulkoasu on kiva, väkivalta normaalia sotkua, mutta sen kuvaus tekee siitä K-18-kamaa. Suomessa leffa sai K-12-leiman.

Sausage Party on hauska aivot narikkaan leffa. Se tarjoilee idean; mitä jos ruuilla olisi tunteet. Idea on raikas ja toteutus hauska. Se sekoittaa sopivasti komiikkaa ja kauhua. Elokuva järkyttää paikoitelleen ihan aidostikin.

Sausage Party on ennen kaikkea viihdyttävä leffa. Sen tarina yllättää ja toimii ihan loppuun saakka. Kohtaukset ovat pullollaan omituisia yllätyksiä ja likaisia heittoja. Loistava casting pitää huolen ”uskottavuudesta”.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Sausage Party
Edellinen artikkeliMikä maksaa? – Nintendo Switch
Seuraava artikkeliNämä pelit julkaistaan tällä viikolla (6.–12.3.)
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-sausage-partySausage Party ei ole lasten animaatio. Se on mahtava aivot narikkaan -viihdyke, joka antaa raikkaan näkökulman arkeen.