Mainos
Maija Poppanen -elokuvan oikeuksien saaminen Walt Disney Companylle ei ollut mikään helppo nakki. Kirjailija P.L. Travers nimittäin pisti hanttiin kynsin ja hampain. 
 
20 vuoden yrittämän jälkeen herra Diseny sai maksettua rouva Traversin Los Angelesiin, jossa mies yritti kaikkensa miellyttääkseen vanhaa rouvaa. Lopulta Disney joutui avaamaan omat lapsuuden haavansa, jotta Travers suostui paljastamaan todellisen syyn Poppasen tarinaan, ja miksi se oli rouvalle niin rakas. Tästä kertoo Walt Disenyn ja P.R. Traversin biografiadraama, joka avaa kyynelkanavia synkällä otteella.
 
 
Saving Mr. Banks -nimi juontaa tietysti juurensa Maija Poppanen -elokuvan isähahmosta Herra Banksista. Elokuva upottaa katsojan syvälle P.R. Traversin lapsuudentraumoihin ja paljastaa Walt Disneystäkin arkoja asioita. Leffaa on luonnollisesti vähän kärjistetty, mutta lopputulos on silti erittäin vaikuttava. Ohjaaja John Lee Hancock on todella onnistunut projektissaan.
 
 
Näyttelijäintyö Tom Hanksin ja Emma Thompsonin toimesta on ennakoidusti todella hyvää. Molemmat heittäytyvät rooleihinsa uskottavasti ja samaistuminen kumpaankin on liiankin helppoa. Myös sivurooleissa nähtävät tähdet ovat sympaattisia ja aitoja.
 
Saving Mr. Banks on vaikuttava elokuva, joka avaa 60-luvun Disney-maailmaa aivan uudella tavalla. Se on kuitenkin kokonaisuudessa melko synkkä ja surullinen tarina, joten Mikki Hiiri -fanatikoille synkkyys saattaa tulla puskista.
 
Blu-ray-bonuksista löytyy mielenkiintoinen making of -dokumentti, poistettuja kohtauksia ja kurkistus "Let's Go Fly A Kite" -sävelmän re-make-tuotantoon.
Mainos