Mainos

Partiolaispojat kohtaavat ystävyytensä rajat samalla kun zombievirus leijailee heidän kotikaupunkiinsa.

Ben, Carter ja Augie ovat teini-ikäisiä partiopoikia, joita yhdistää intohimo metsässä puuhailuun ja värkkäilyyn. Tai ainakin Augieta yhdistää – itsensä kanssa. Ben ja Carter ovat nimittäin päättäneet ottaa jalat alleen ja ryhtyä ”normaaleiksi”, cooleiksi teinikolleiksi. Pojat juoutuvat kuitenkin kaikeksi yllätykseksi kohtaamaan joukon eläviä kuolleita, sillä mystinen zombievirus valtaa heidän kotikaupunkinsa. On aika hyödyntää partio-oppeja ja kymmenen vuotta vanhempaa strippiklubin tarjoilijaa (Sarah Dumont), jonka miestenmonotuskyvyt ovat työnsä puolesta säälimättömät.

Scouts vs Zombies -työnimellä pitkään kulkenut elokuva yhdistää roisia komediaa, brutaalia eksploitaatiomättöä ja ihan kelvollista – tosin ei pelottavaa kauhuakin. Käsikirjoittajat halusivat kokeilla jotain uutta (vaikka eihän tämä nyt niin uutta ole) ja sekoittaa uskottavasti kauhua ja komediaa. Siinä onneksi onnistutaan.

Mainos

Paranormal Activity -jatko-osista kokemuksensa saanut ohjaaja Christopher Landon on thenyt hyvää jälkeä, etenkin komedian saralla. Huumori on mustaa, mutta hyödyntää myös nuorten tähtien hallitsemaa tilannekomiikkaa ja reaktioita. Elokuva vitsit ovat yllättäviä ja leffa kulkee kohtauksesta toiseen pysähtelemättä suotta – katsoja ei takuulla nukahda kesken kyydin.

K-16-leima ei ole turha, sillä veri roiskuu ja tissit heiluvat. On jopa yllättävää, että ikäraja ei ole korkeampi, välillä nimittäin hurmeella herkutellaan ihan kunnolla.

Elokuva on pullollaan kliseitä, mutta se toimii hienosti poikamaiseen huumoriin viehtyneen katsojan viihdykkeenä. Huumori on jopa rahtusen parempaa kuin keskivertokomedioissa nykyään.

 

Blu-rayn bonussammio on ihan ok. Kulissikurkistus kertoo miksi ja miten leffa tehtiin, muut pätkät pureutuvat koreografiaan ja puvustukseen. Löytyypä nipusta tietysti myöspoistetut kohtaukset.

Mainos