Mainos

Neljä elämänkolhimaa sisarusta joutuu isänsä kuoleman johdosta asustelemaan viikon ajan saman katon alla.

Judd Altman (Jason Bateman) saa vaimonsa kiinni parittelupuuhista oman pomonsa kanssa. Samaan syssyyn hän saa kuulla isänsä kuolemasta. Äidin mukaan isän viimeinen toive oli viettää juutalaista perinnejuhlaa isänsä kuolemaa kunnioittaen, ja asua täten saman katon alla seitsemän päivän ajan. Vaan välttyvätkö sisarukset konflikteilta – eteenkin kun elämä potkii Juddia päähän, eikä muillakaan sisaruksilla kovin hääppöistä elämää ole vireillä.

 
Seitsemän sietämättömän pitkää päivää on sietämättömän tylsä ja pitkäveteinen elokuva. Vaikka se on puhdas draama, hienoisella komediatwistillä, on käsittämätöntä että sen pääroolia vetää komedianäyttelijä Jason Bateman. Katsojaa huijataan vilkaisemaan kepeämielinen hassuttelu, vaikka todellisuudessa elokuva on kuivinta rakkaus- ja konfliktidraamaa miesmuistiin.
 
Elokuvan kerronta toki on onnistunutta ja osa tilanteista ihan hassuja, mutta elokuva on todellakin nimensä veroinen – sietämättömän pitkäveteinen. Edes nimekäs näyttelijäkaarti ei pelasta leffaa, päin vastoin heillä on yritetty paikata väsynyt käsikirjoitus.
 
 
Leffan bonusvalikoista löytyy muutama kulissientakainen pätkä, poistettuja kohtauksia ja kommenttiraitaa. Eli täyspakkaus turhuutta.
 
This is Where I Leave You ei missään nimessä ole ainakaan miehille suunnattu elokuva.
Mainos