Mainos

Steve Jobs on jo toinen näytelmäelokuva Amerikan edesmenneestä ihmelapsesta, Applen luojasta, Steve Jobsista.

Toisin kuin muutaman vuoden takainen Jobs, kertoo Steve Jobs myöhemmästä ajankohdasta, ajasta jolloin Steve Jobs kävi kierroksilla. Hän suunnitteli floppikoneen ja sai fudut Applelta, hän perusti kilpailevan yrityksen ja palasi jälleen Applen johtoon. Tähän aikakauteen mahtui monta intensiivistä ja jopa hullua käännettä.

Mainos

Huomattavasti radikaalimmalla otteella Steve Jobsista kertova Steve Jobs on jaettu kolmeen tiukkaan jaksoon. Ohjaaja Danny Boyle aloittaa leffan aktilla, joka on niin intensiivinen, että se antaa katsojan hengähtää vasta 40 minuutin kohdalla. Sama toistuu kolme kertaa, vai pienten suvantojen helpottamana. Elokuvan rakenne ja ohjaus on huippua.

Näyttelijävalinnat eivät osu ulkonäöllisesti aivan yksiin oikean elämän ihmisten kanssa, mutta tärkeämpää ovatkin heidän suorituksensa. Casting koostuu Hollywoodin huipuista, jotka paahtavat raivokkaalla sykkeellä älyttömän kovaa dialogia. Katsoja on kuin naulattu istuimeen pariksi tunniksi.

”Michael Fassbender tuli päärooliin varamiehenä”

Steve Jobsia näyttelee elokuvassa Michael Fassbender, joka tuli rooliin varamiehenä. Alunperin rooliin kiinnitettiin Batman-rooleistaan tuttu Christian Bale. Fassbender oli tyrmistynyt Balen lopputilipäätöksestä ja jopa soitti Balelle kertoakseen tämän olevan täydellinen rooliin. Fassbender on kuitenkin niin kova Jobsina, että ehkä parempi näin.


Elokuvan kaikki kolme kohtausta kuvattiin poikkeuksellisesti erikseen. Ensimmäistä harjoiteltiin kaksi viikkoa. Sitten se kuvattiin kahdessa viikossa 16 mm filmille. Sitten taas harjoiteltiin pari viikkoa ja kuvaukset tehtiin 32 mm kelalle. Taas parin viikon harjoittelun jälkeen kuvattiin, tällä kertaa digitaalisesti. Kameratekniikka simuloi ajanjaksojen teknistä kehittymistä. Fassbender puolestaan otti roolinsa niin vakavasti, että jätti käsikirjoitukset kokonaan pois sekä harjoituksista, että kuvauksista, opetellen aivan kaiken ulkoa – hullu mies!

Bonuksista löytyy noin 40 minuuttia making offia, joka avaa kivasti elokuvan tuotantoprosessia. Mainoslauseet on onneksi minimoitu ja sisältö keskittyy kiinnostavimpiin asioihin.

Lisäksi leffaan on saatavilla pari eri kommenttiraitaa, jotka taitavat jäädä tosifanien herkuiksi.

Mainos