Mainos

Kun DC Comicsin sarjispahikset muokataan sankareiksi kuka todella voittaa?

Suicide Squad kurkistaa Batman-, Teräsmies- ja esimerkiksi Flash-leffojen nurjalle puolelle, paljastaen arkkivihollisten elämää sellien sisällä.

Elämä ei ole helppoa New Orleansin erikoisvankilassa, mutta ei myöskään Arkhamin vankimielisairaalassa. Hullut saavat kuitenkin toisen mahdollisuuden, kun Pentagonin jengi huolestuu tulevista uhkakuvista; mitä jos seuraava Teräsmies onkin ilkeämielinen äkäpussi? Niinpä sotilasjohtaja Amanda Waller (Viola Davis) päättää rakentaa tiimin, johon kuuluu makea otanta semikusipäisiä kriminaaleja, kuten Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith) ja Killer Crock (Adewale Akinnuoye-Agbaje).

Mainos

Onko leffa kaiken hypensä arvoinen?

Suicide Squad oli jo hypetyksensä alettua lähtökohtaisesti mielenkiintoisempi tapaus kuin superodotettu Batman v Superman. Ja näin siinä sitten kävi, että ennakkoajatukset olivat oikeassa. Batman v Superman oli yhden kohtauksen massiivinen traileri, mutta Suicide Squad tarjoilee jotain jopa oikeasti katsomisen arvoista.

DC:n pahiksista osa lienee kaikille tuttuja, kuten vaikkapa Jokeri. Onneksi elokuva kertoo tietämättömillekin kaikkien tarinat ja etenee aivan omana leffanaan, ilman pakollisia muistikuvia edeltävistä Batman- ja Teräsmies-leffoista tai -sarjakuvista.

Hahmot yhteen

Suicide Squad on sarjansa ensimmäinen osa ja palanen DC:n uutta massiivista elokuvauniversumisarjaa, joka sekoittelee Marvelin tapaan kaikkien hahmojensa seikkailuja. Elokuva on kevyt avaus, eikä liikaa poukkoile Batman v Superman -leffan tapaan muiden laarilla. Tarina ei itsessään ole mikään mestariteos, mutta se on kiinnostava ja hauska. Se viihdyttää isolla kädellä ja antaa katsojan olla rauhassa aivot narikassa. Kokeneimmat sarjisfanit löytävät paljon tuttuja juttuja ja yhtäläisyyksiä myös Batman v Superman -elokuvan sisällön kanssa.

Suicide Squadin viihdearvosta vastaavat Will Smith ja Margot Robbie lähes keskenään. Myös erikoistehosteilla on oma paikkansa, mutta Smithin ja Robbien karisma peittoaa helposti jopa Jared Leton Jokerin. Jokeri jääkin oikeastaan totaaliturhakkeeksi, jota ilman leffa olisi voinut olla jopa parempi?

BD-lisukkeista löytyy kourallinen kulissimatskua ja pilalle menneitä otoksia. Lisäksi BD:n ostaja voi päättää, haluaako nautiskella leffasta 122-minuuttisen perusversion vai 134-minuuttisen Extended Cutin.

Mainos