Mainos

Entinen etsivä jahtaa kahta sarjamurhaajakidnappaajaa ja joutuu taistelemaan samalla oikeuden sekä rikollisuuden leireissä.

Liam Neeson esittää entistä NYPD:n etsivä Matthewia, joka harjoittaa aiempaa ammattiaan yksityisetsivänä. Mathew saa paikalliselta huumekuninkaalta toimeksiannon selvittää tämän vaimon kidnappausmurhamysteeriä, mutta huomaakin pian jahtaavansa kahta sairasta sarjamurhaajaa, joilla on vuosien selvittämättömät mysteerit tunnoillaan. Mitä pitemmälle hän pääsee, sitä sairaammaksi leikki käy.
 

Matthew on huippuetsivä ja huomaa asioita, kuten epätavallisen aidan.
 
Paremmin käsikirjoittajana tunnettu ohjaaja Scott Frank on rakentanut jo Minority Report -leffastaan tutulla kaavalla rauhallista, mutta pikkuhiljaa koukuttavasti etenevää dekkariviihdettä. Kaava toimii ja elokuva pysyy verkkaisesta alusta huolimatta loppuun saakka mielenkiintoisena. Harmillisesti pahikset paljastetaan jo tarinan alkuvaiheessa, mutta siitäkin huolimatta Tanssi haudoilla on imuisa trilleri.
 
Elokuva leikkii hieman tavallista enemmän väkivallalla, mutta se ei nouse pääosaan, vaikka varsinkin lopussa ujoilla verisillä yksityiskohdilla yritetään katsojaa kauhistuttaa.
 
Matthew on edelleen niin keskittynyt aitaan, että missaa epätavallisen lintuhäkin vierellään.
 
Lisämateriaaleista löytyy reilu kymmenenminuuttinen katsaus kulisseihin ja nivaska muiden elokuvien trailereita. Ekstrojen runsaudella ei tarvitse siis ilakoida.
Mainos