Mainos

Rääväsuinen huumeidenkäyttäjänalle palaa valkokankaalle älyttömien haasteidensa kanssa.

Ted-nalle (Seth MacFarlane) menee onnellisesti naimisiin työkaverinsa Tami-Lynnin (Jessica Barth) kanssa ja kaikki näyttää muutenkin ihanalta. John (Mark Wahlberg) kärsii puolestaan eromasennuksesta, eikä suostu tapailemaan ainuttakaan naista. (Tämä tietysti siksi, ettei Mila Kunis päässyt uusimaan Lorin rooliaan raskautensa vuoksi.) Myös Ted kohtaa odottamattoman aviokriisin, jonka ratkaisuksi ehdotetaan lasta. Koska peniksetön nalle ei pysty siittämään vaimoaan, päättävät he tyytyä muihin keinoihin. Virkavalta puuttuu kuitenkin asiaan ja päättää nostaa kissan pöydälle poistamalla Ted'ltä ihmisoikeudet, vedoten hänen ruumiiseensa – pehmonalleen.


Amanda Seyfried paikkaa puuttuvaa Mila Kunisia – onneksi eri roolihahmon kera.

Tiesitkö, että…

Mainos

elokuvassa kuullaan ironiaa mm. WTC-turma 9/11:sta siitä syystä, että sekä Mark Wahlber, että Seth MacFarlane olivat buukattu American Airlines -lento 11:sta, tuona traagisena päivänä. Wahlberg muutti suunnitelmiaan viime minuuteilla ja MacFarlane myöhästyi lennolta.

Ohjaaja-käskirjoittaja Seth MacFarlane on jälleen pyöritellyt tuuheatukkaisessa päässään loukkaavia, paheksuttavia ja likaisia, mutta hauskoja ideoitaan. Ted 2 onkin odotetusti pullollaan kakka- penis-, väkivalta- ja huumehuumoria, ketään tai mitään säästelemättä. Jopa Charlie Hebdonin toimitus ja edesmennyt Robbie Williams saavat osansa.

Ted 2 on roisi huumoripilkku harmaaseen kesään, joka saa takuulla mustan huumorin ystävät nauramaan. Allekirjoittanutkin taantui useaan otteeseen varhaisteinin tasolle höröttäessän yllättävillekin vitseille. Viihdearvo siis toimii, mutta valitettavasti vain yhden katselukerran.

Ted 2 on elokuva, joka kannattaa nauttia kerta-annoksena, yhden oluen tai siiderin ja hyvän kaveriporukan kera. Sen jälkeen leffa unohdetaan, eikä siihen kannata palata kunnes kaikki läpät on unohtuneet. Se toimittaa tehtävänsä viihdyttäjänä, mutta huippuluokan juonielokuva se ei ole.

Suomentajalle on vielä pakko antaa propsit värikkäästä kielenkäytöstä eri eritteiden nimitysten osalta. En ollut koskaan aiemmin tiennyt, että suomen kielestä löytyy niin monta nimitystä siemennesteelle.

Blu-ray:n ekstroista löytyy DVD-ekstrojen tavoin Thunder Buddies for Life -kooste, poistetut kohtaukset ja naurukela, mutta myös yksinoikeuslisukkeet cameoista, Comic-Conin rakentamisesta, intron tanssinumerosta ja automatkailusta.

Mainos