Mainos

Vanhemmat menettävät tyttärensä, mutta toivo ei kahdeksan vuoden jälkeenkään ole menetetty. Arvostelussa harlekiinielokuvaohjaajan kokeilu jännityksen parissa.

Matthew (Ryan Reynolds) on huolehtiva isä, joka rakastaa yhdeksänvuotiasta Cassandra-tytärtään (Peyton Kennedy ja Alexia Fast) yli kaiken, kuten jokainen isä. Eräänä päivänä luistelutreenien jälkeen Cassandra kuitenkin katoaa ja pitkään poliisi epäilee tytyön joutuneen kadotukseen oman isänsä toimesta. Vanhemmat eivät kuitenkaan menetä toivoansa – se kannattaa, sillä kahdeksan vuoden jälkeen Cassandran elosta alkaa löytyä todisteita.
 
 
The Captive on lähinnä b-luokan harlekiinielokuvista tutun Atom Egoyanin ensikosketus A-luokan trilleriin. Aivan A-luokan viihdettä The Captive ei yrityksestä huolimatta kuitenkaan ole, sillä leffan sielusta puuttuu se jokin. Elokuva kyllä imee katsojaansa tasaisesti, mutta se todellinen koukku on varsin löysästi katsojan villapaidankauluksessa kiinni. Omat ajatukset kiinnostavat itse leffaa enemmän ja trillerin käänteet on muutenkin heposti pääteltävissä itse.
 
The Captive ei suinkaan ole huono leffa. Se on vain erittäin keskinkertainen, vaikka trillerit yleensä onnistuvat olemaan hyvinkin mielenkiintoisia tekijästään huolimatta.
 
 
BD-ekstroista löytyy kommenttiraita, Egyoyanin ja Reynoldsin oletushaastattelu, vaihtoehtoinen loppukohtaus ja poistettuja kohtauksia. Varsin perinteiset ja tylsästi toteutetut bonarit siis.
Mainos