Mainos

Baarimikko rikosvyyhdin ytimessä – naapuruston historia hyökkää silmille.

Bob Saginowski (Tom Hardy) on baarimikkona pienessä paikallisbaarissa, joka toimii ikiaikaisen omistajansa (James Gandolfini) sivubisneksenä myös rahanpesupaikkana. Kun likainen raha ryöstetään, joutuvat sekä baariduunarit, rikollisjärjestöt että poliisit tutkimaan toinen toisiaan, selvittääkseen rahojen ryöstäjät ja kulmakunnan kuviot ennen kuin liian moni pääsee hengestään.
 

James Gandolfini (keskellä) menehtyi elokuvan kuvausten jälkeen.
 
Animal Rescue -nimiseen lyhyttarinaan perustuva The Drop jäi Sopranos-tähti James Gandolfinin viimeiseksi elokuvaksi. Mies menehtyi vain kuukausi elokuvan purkittamisen jälkeen sydänkohtaukseen Italiassa. Gandolfiini on ainoa elokuvan jenkkinäyttelijä, vaikka leffa kertookin newyorkilaisista ihmisistä. Mies hoitaa roolinsa uskottavasti, mutta ruotsalainen Noomi Rapace ja englantilainen Tom Hardy vievät silti kaiken huomion.
 
The Drop on häijy draama, joka kuljettaa tarinaa kahden eri polun voimin. Se kiinnostaa ja etenee sopivalla rytmillä, mutta katsoja jää silti odottelemaan hieman voimakkaampia toimintakohtauksia. Niitä ei The Dropissa juuri nähdä – ja kun nähdään, ne ovat pettymyksiä. Tähän tietysti vaikuttavat ennakko-odotukset. The Drop -elokuva tuleekin katsoa romanssina, eikä raharyöstöleffana.
Mainos