Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: The Equalizer

Blu-ray-arvostelu: The Equalizer

Mainos

Sonyn matkapuhelimainos kohtaa toimintatrillerin, jossa mies suuttuu venäläiselle mafialle ja päästää oman käden oikeuden valloilleen.

Robert (Denzel Washington) on mystinen vanhus, joka toistelee samoja rutiineja päivästä päivään. Hän viettää iltansa vakiokahvilassa, jossa paikallinen ilotyttö käy tauoillaan. Kun vakkarihutsu (Chloe Grace Mortetz) sitten eräänä iltana kokee vääryyksistä suurimman, päättää Robert kaivaa haudatun puolen itsestään esiin ja pistää surutta oikeuden käymään toteen.

The Equalizer – oikeuden puolustaja käynnistyy suunnattoman tylsästi, eikä turhien kohtausten toistuminen saa katsojaa millään kiinnostumaan. Pätkä kuitenkin yllättää tunnin kärsimysnäytelmän jälkeen ja aloittaa B-puoliskonsa, joka on parasta toimintaviihdettä pitkään aikaan. Leffa loppuosa on kirjoitettu, näytelty ja kuvattu todella vaikuttavasti, paljastaen samalla alun väsyneisyyden syyt.

Mainos

Alunperin Russell Crowelle kynäilty Robertin rooli uppoaa täydellisesti harmaantuvalle Denzelille. Myös ilotytön roolissa ei nähdä siihen alunperin kaavailtua 24-vuotiasta ”kaunotarta”, vaan uskomattomilla skilleillään ohjaaja Antoine Fuquan hurmannut, huomattavasti nuorempi Mortetz. Molemmissa valinnoissa on menty naulan kantaan!

Elokuvan typerintä detailijuutta edustaa Sonyn piilomainonta, jota leffa on pullollaan. Pahinta on televiestinmarkkinointi, sillä jokaisella leffan hahmollaan on käytössä Sony Xperia Z3 -matkaviestin – tottahan toki, onhan leffan tuotannon takana Sony.

Blu-ray-bonareita ei ole unohdettu. Kiekolta löytyy muutama kiinnostava pätkä kulisseista, galleriaa yms. roipetta, joiden parissa vietää huomaamattaan pienen kotvan.

The Equalizer on parasta modernia toimintaviihdettä hetkeen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Equalizer
Edellinen artikkeliPeliarvostelu: The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Resident Evil Revelations 2
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-the-equalizerThe Equalizer on parasta modernia toimintaviihdettä hetkeen.