Mainos

Stallonen ja kumppaneiden kolmas sotaseikkailu tuo mukanaan uutta ja nuorta verta, mutta onko heistä vanhojen parrujen voittajiksi?

Barney Rossin (Sylvester Stallone) Expendables-eliittisotajoukko kokee karvaan tappion taistellessaan samaisen joukon toista alkuperäisperustajaa, ja nykyistä laittomien aseiden välittäjää Conrad Stonebanksia (Mel Gibson) vastaan. Barney haluaa estää eläkeiässä olevien kolleegoidensa ennenaikaisen kuoleman, ja monottaa iki-isännät hevelttiin ja korvaa papparaiset nuorilla lupauksilla. Vaan pärjäävätkö digi-ajan sotilaat perinteiselle analogiajan kommandomeiningille?
 
 
Käsikirjoittaja-tuottaja Sylvester Stallone ja ohjaaja Patrick Hughes päättivät tehdä kolmannesta Expendables-elokuvasta K-12-tekeleen, houkutellakseen uudet nuoret toimintaelokuvien pariin. Idea oli perseestä, sillä vahvasti ysärihenkeä notkuvassa jatko-osassa ammutaan, puukotellaan ja räjäytellään, mutta veri ei roisku. Stallone myönsi lopulta itsekin idean huonouden. Onhan Expendables-tähtien oikea yleisö kuitenkin 30-60-vuotiasta mieskatsojaa.
 
Siinä missä EX2 on huonoista huonoin, yrittää kolmonen jo tarinallaan vähän enemmän. Myös Mel Gibson ja Harrison Ford vakuuttavat näyttelijäintyöllään, vihaisina ukkoina ja Wesley Snipes on vanha tuttu huulenheittäjä-hullu, joka hän oli Matkustaja 57'ssä ja Demolition Man'ssa.
 
 
Valitettavasti itse juoni on yrityksestä huolimatta jälleen täyttä sontaa, eikä onnistu kiinnostamaan loppuun saakka. Eteenkin lopputaistelu on älyttömyyksiä pullollaan ja aivan liian pitkäpiimäistä tyhjänammuskelua.
 
Nuoret uudet tähtöset mm. Renny Harlinin flopahtanutta Hercules-leffaa tähdittänyt Kellan Lutz ja maailman suosituin naisvapaaottelija Ronda Rousey ovat myötähäpeällistä katseltavaa. Pelkkä ulkoinen habitus ei pelasta paskaa näyttelemistä.
 
 
Blu-ray-versio tarjoillaan sekä teatterileikkauksella, että Extended Cut -versiona, jolla on kestoa parisen tuntia. Vaikka pätkää mainostetaan "leikkaamattomana" ja "unrated'ina (eli ikärajatarkistamattomana)", on sekin veretön ja kuiva. Harmi, sillä kolmas Expendables olisi muuten ehkäpä viihdearvoltaan trilogian onnistunein.
 
Ekstroista löytyy myös reilu pari tuntia kamaa kulissien kätköistä, jotka katselee vanhana ysäritoiminnan ystävänä mielenkiinnosta kutkuttuneena.
Mainos