Mainos
The Godfather on yksi maailman arvostetuimmista, palkituimmista ja kiitetyimmistä elokuvista. Nyt se on julkaistu erikoispainoksena, joka sisältää kokonaisen kuvakirjasen elokuvan tuotannon vaiheista.
 
Elokuva kertoo tarinan italialais-amerikkalaisen mafiaperheen ytimestä, jonka pää Don Vito Corleone (Marlon Brando) yrittää muuttaa luomastaan imperiumista inhimillisempää ja pedata pojalleen mahdollisimman suuret saappaat, kun tämä jatkaa isänsä työtä tämän eläköityessä.
 
Don
 
Kummisetä on elokuvana legenda, mutta helvetin pitkäveteinen ja tylsä draama. Vaikka elokuva onnistuukin pitämään hahmot mielenkiintoisina ja tarinan värikkäänä, on fakta vain se, että Kummisetä ei nykyaikaiseen draamaan tottunutta katsojaa jaksa koukuttaa kuin isolta kankaalta katsottuna. Elokuvat tietysti ovatkin tarkoitettu vain isosti esitettäviksi, mutta Kummisedän kohdalla se on alleviivattava. Pitkät ja turhat hää- ja pohdiskelukohtaukset nostavat elokuvan keston aivan suotta kolmetuntiseksi. Näiden kohtausten aikana on helppo nukahtaa tai alkaa miettiä muita juttuja, sillä leffan koukku katoaa niissä sataprosenttisesti.
 
Kokoelma
 
Blu-ray on teknisesti keskitasoa. Kuvanlaatu on toki niin hyvää kuin se voi 1972 valmistuneessa elokuvassa olla, mutta esim. muutama Hitchcockin 1950 ja -60-luvulla valmistunut elokuva on laadullisesti paljon tarkempaa.
 
Bonuksia ei itse levy sisällä ainuttakaan, mutta mukana tuleva kirjanen on mielenkiintoinen. Se on painettu laadukkaalle paperille, ja se sisältää hienoja vitagekuvia kulisseista, sekä kirjallista faktaa elokuvan tuotannosta.
 
Kummisetä – Masterworks Collection on elokuvasarjan faneille ehdoton pakkohankinta, mutta sitä vielä tähän mennessä katsomattoman on syytä varautua todella pitkäpiimäiseen draamakokemukseen.
Mainos