Mainos

"They hate us because they ain't us!" – tällainen on kohuttu ja paheksuttu Pohjois-Koreaa pilkkaava Jenkkikomedia.

Seth Rogenin ohjaama ja tähdittämä, sekä James Francon pääosaesittämä The Interview kertoo amerikkalaisesta talk-show-isäntä Dave Skylarkista (Franco), jonka Skylark Tonight -ohjelma on yksi Pohjois-Korean yksinvaltias Kim Jong-unin lemppari tv-ohjelmista. Skylark saa kuulla tästä ja päättää nostaa katsojalukujaan ja uskottavuuttaan ottamalla hallitsijan haastatteluun. Pohjois-Korean diktaattori haluaa kuitenkin hoitaa asiansa omalla tavallaan ja kutsuu Skylarkin, sekä tämän tuottajan (Rogen) luokseen Pjongjangiin. CIA:lla on kuitenkin katala suunnitelma, jonka tiimoilta instanssi pakottaa viihdemiehet diktaattorin salamurhaajiksi.

Koko joulunajan lööpeissä ollut kohuleffa The Interview sai osakseen hirvittävät määrät uhkauksia – jopa siinä määrin, että Sony Pictures päätti vetää 44 milj. dollaria maksaneen elokuvan kokonaan levityksestä. Tilanteen rauhoituttua muutama yksityisteatteri otti leffan kankailleen esitykseen, mutta Sony päätti pestä kätensä mahdollisista elokuvateatterihin kohdistuvista terroriteoista ja laittoi leffan pelkkään VOD-jakeluun. Tämä tuotti n. 1,5 milj. dollaria rahaa, joten miinuksella ollaan, ja roimasti.

Mainos

Nyt leffa on saapunut myös kansainväliseen DVD-, BD- ja VOD-levitykseen, joka nostanee leffan tuotot helposti nolliin. Ainakin toivottavasti, sillä kyseessä on yllättävän hauska leffa.

The Interview ottaa todella rohkeita askelia Pohjois-Korean maaperälle ja talloo sitä oikein kunnolla. Huumori ei kainostele pätkääkään ja kaikki viedään hiuksenhienosti yli. Myös verbaalinen huumori Seth Rogenin tapaan on hyvää ja ainakin allekirjoittanut naurahti useamman kerran, joka ei todellakaan kyynistyneeltä kriitikolta ole odotettu reaktio.

Blu-ray on pullollaan bonusmateriaalia, joka paljastaa isolla kädellä kulissientakaista aineistoa. Lisäksi bonareissa vaikuttavat perinteiset naurukela, poistetut kohtaukset ja kommenttiraita.

The Interview on paheksuttu, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen ja todella viihdyttävä viikonloppuläpäyttäjä.

Mainos