Mainos

Robert Downey Jr. nähdään ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen muussa kuin Marvel-päärolissa.

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) on suurkaupungin rautainen puolustusasianajaja, joka tahkoaa massia puolustamalla pahiksia ja yleensä voittaakin vielä. Hänen tärkeä puolustuskeikkansa kuitenkin keskeytyy, kun Hank saa ilmoituksen äitinsä kuolemasta. Hank joutuu palaamaan lapsuudenkotiinsa Indianaan, jossa kaikeksi yllätykseksi tämän tuomari-isä on syytetyn penkillä murhasta. Hank joutuu kovan keissin eteen isänsä asianajajana.

The Judge on ensimmäinen leffa viiteen vuoteen, jossa Robert Downey Jr. näyttelee muutakin roolia kuin Marvelin Iron-Mania. On todella virkistävää nähdä miten hyvin mies suoriutuu myös sujuvasanaisen lakimiehen tehtävästä. Downeyn näyttely on miehen tavaramerkkejä pullollaan, mutta uskottavuus lakimiehenä on silti erittäin hyvin kohdallaan.

Mainos

Leffan sivuroolissa nähtävä Robert Duvall on kuitenkin elokuvan oikea tähti. Jääräpäistä tuomaria näyttelevä kasaritähti on todella elementissään änkyräisenä vastarannankiiskinä. Mies sai sen verran roolistaan oikeaa tunnustustakin, että pääsi Oscar-ehdokkaaksi parhaasta miessivuosasta.

The Judge on hyvä draamaelokuva. Se kietoo otteeseensa ja pitää siinä, vaikka verkkaisesti eteneekin. Kestoakin on melkein 2,5 h, mutta sen jaksaa, sillä tarina, näyttelijät ja visuaalinen anti on rautaista laatua. Erikoismaininta on pakko antaa värimäärittelystä (kuva yllä), joka hivelee silmiä eteenkin päiväsaikaisissa ulkokohtauksissa.

BD:n bonuksista löytyy reilusti kulissientakaista dokumentaaria, poistettuja kohtauksia ja muuta vakioryönää.

Lue myös toinen näkemys elokuvasta tästä.

Mainos