Mainos

Disneyn live-action-remake-listan kärkipäässä ollut Viidakkokirja herää eloon epärealistisena, mutta vaikuttavana seikkailuna. Viritä siis punaiset vaippasi valmiiksi!

Kukapa ei olisi nähnyt legendaarista Disney-klassikko Viidakkokirjaa vuodelta 1967? Jos 60-luvun helmi on näkemättä, on syytä lopettaa lukeminen tähän ja kurkata OG-kela oikopäätä alta pois.

Moderni Viidakkokirja herättää 60-luvun helmen eloon nykyaikaisen CGI-tekniikan ja näytelmän avulla. Näyttelemisestä vastaa Neel Sethi Mowglina ja joukko siniseen tai vihreään kokovartalokääreeseen sonnustautuneita anturimiehiä, jotka sitten atk-osaston pojat ovat animoineet eläimiksi. Eläinten ääninä kuullaankin sitten Bill Murrayta, Ben Kingsleytä ja Idris Elbaa sekä tietysti jokapaikan Scarlett Johansonia.

Mainos

Jos se juoni nyt on hakusessa, niin Mowgli on Tarzanin tavoin viidakon kasvatti – orpo, parkouria rakastava pikku-MacGyver, joka hakee ihmisenä paikkaansa eläinkunnassa. Niljakakas tiikeri Shere Khan haluaa pikkupojan pois päiviltä ja tekee kaikkensa saadakseen veijarin kitaansa. Karhu Baloo ja musta pantteri Bagheera ovat kuitenkin pojan puolella – henkeen ja vereen.

Näyttelijänä ja tuottajana tunnettu ohjaaja Jon Favreau on tehnyt yllättävän hienoa jälkeä tuodessaan Viidakkokirjan näytelmäelokuvien maailmaan. Leffa on visuaalisesti päräyttävä, mutta myös tarina on saanut kunnolla uutta syvyyttä ja jopa pelottavia kohtauksia osakseen. Tunneskaalaa pursotetaan Disneyn tyyliin laidasta laitaan, varsin onnistuneesti. Moderni Viidakkokirja on elokuvallisesti alkuperäistä paljon parempi ja viihdyttävämpi tapaus.

jungle-book-2016-kaa-mowgli-johansson

BD:n ekstrat on ladattu täyteen hyviä herkkuja. Tuotantoa ja CGI-tekniikkaa näytetään juuri oikein ja kiinnostavasti. Favreau kertoo kiusallisessa kahvihetkessään elokuvan suunnitteluprosessista miehille, jotka jo tietävät kaiken kerrotun. Katsoja pääsee kuitenkin imemään keskustelusta tietoa, jota ei olisi tullut koskaan edes ajatelleeksi.

Mainos