Mainos

Renny Harlin on pistetty ohjaamaan eeppistä historiasotadraamaa, mutta riittääkö ysätoimintamiehen rahkeet mahtipontiseen sankaritarinaan?

Väkisinparituksen aikana ukkosenjumala Zeus menee ja siittää salaa kreikan kuningattaren Alcmenen (Roxanne McKee). Kuningas Amphitryon (Scott Adkins) vetää jumalattomat kilarit, mutta suostuu kasvattamaan pikkupojan perheensä rinnalla. Parikymppisenä Michelin-manin muotoinen Hercules (Kellan Lutz) kohtaa kuitenkin vääryyttä ilkeän veljensä (Liam Garrigan) ja isänsä toimesta, ja joutuu karkoitetuksi Kreikasta. Hercules virittää itsensä taistelukuntoon ja kerää joukon hyväntahtoisia sotilaita ottamaan hänen kanssaan Kreikan pois pahan vallasta.
 
 
Herculeksen syntytarina yrittää olla Gladiaattorin ja 300:n hybridi, mutta epäonnistuu siinä pahoin. Elokuva näyttää 1990-luvun puolivälin halvalta tv-sarjalta, jonka teatterimaisuus korostuu asuissa ja kiireessä tehdyissä taustoissa. Lähes koko elokuva on 300:n tavoin kuvattu vihreää taustaa vasten, ja se näkyy!
 
Vaikka Renny Harlin on oikeasti tehnyt helvetin hyviäkin leffoja mm. Die Hard 2, Long Kiss Good Night, Deep Blue Sea, Cliffhanger ja 12 Rounds ei Harlinin osaaminen kata eeppistä satusotaa. Eikä pidäkään – Harlinin pitäisi tehdä tähän aikaan sijoittuvia huumoripitoisia ja versisä toimintaleffoja, joissa mihen kädenjälki on loistavaa.
 
Nyt Harlin on yrittänyt tehdä jotain muiden eeppisten historiaelokuvien trendien mukaista, eikä tehdä omaa harliniaan. Lopputuloksesta löytyy mm. käsittämättömiä hidastuskohtauksia, joissa ei ole mitään järkeä. Hidastukset ovat aivan väärissä kohdissa, ilman perusteluja.
 
 
Elokuvan tarina on järkyttävän huono. Se ei kiinnosta missään vaiheessa elokuvaa. Juonikuvio on suora kopio Gladiaattorin tarinasta, mutta lopputulos on järkyttävästi huonompi. Näyttelijäntyö on karmeaa sekin. Kellan Lutz on komea uros, mutta näytellä poika ei osaa pätkääkään. Lutz sopisikin paremmin juonettoman pornoleffan tähdeksi.
 
Leffaan upotettu 70 miljoonaa dollaria ei näy lopputuloksessa. Mihin ihmeeseen rahaa on poltettu niin paljon? Parempaa lopputulosta näkee paljon pienemmilläkin budjeteilla tehdyissä leffoissa. 3D-konvertointi on kallista, mutta tässä tapauksessa sitä ei olisi missään tapauksessa pitänyt tehdä. Koko elokuvaa ei olisi pitänyt tehdä. Se pilaa taas turhaan Harlinin mainetta kuten Kurkunleikkaajien saari aikoinaan.
 
Renny Harlinin Hercules-elokuvan olisi toivonut olevan huippupätkä, mutta se on yksi elokuvahistorian huonoimmista elokuvista.
 
Mainos