Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: The Man from U.N.C.L.E.

Blu-ray-arvostelu: The Man from U.N.C.L.E.

Mainos
Guy Ritchie vie katsojat 1960-luvulle, varsin onnistuneessa agenttiseikkailussa.

Napoleon Solo (Henry Cavill) on huipputehokas CIA-agentti, jonka aikaisemman rikostaustan linnatuomio pitää miehen lähes palkatta Yhdysvaltain valtion leivissä. Hän saa tehtäväkseen suojella autokorjaajatytsy Gabya (Alicia Vikander),  mutta tilanne eskaloituu kun mysteerinen rikollismahti osoittautuu ydinaseuhaksi ja maailman tuhoksi, jonka vuoksi suojelutehtävä muuttuukin peiteoperaatioksi. Avuksi tarvitaan sekä suojeltava Gaby, että vähintään yhtä tehokas agenttitappaja (Armie Hammer) KGB:n levistä. United Network Command for Law and Enforcement on valmis ensimmäiseen tehtäväänsä.

Mainos

Sherlock Holmes -leffoistaan viime vuosina tutuimmaksi tullut, Madonnan mies Guy Ritchie on jälleen omimmansa puikoissa. Koodinimi U.N.C.L.E. koostuu vauhdikkaan toiminnan, ylitsepääsemättömän tyylikkyyden ja odottamattomien juonenkäänteiden yhtälöstä, joka toimii kuin tauti.

Valitettavasti elokuvan hienoudella on kuitenkin myös heikot kohtansa, sillä jopa liialliset twistit juonessa, saavat katsojan helposti kyllästymään. Pari tai kolme on vielä ihan kiehtovaa, mutta useampi vie uskottavuuden, mielenkiinnon ja aiheuttaa sekaannusta ensimmäisellä katselukerralla.

Elokuva perustuu saman nimiseen 1960-luvun tv-sarjaan ja onnistuu tuomaan sen nykypäivään tyylikkäästi. Elokuvan visuaalisuus hakee vahvaa tunnelmaa 60-luvusta ja kuulostaa ja näyttääkin ihan 60-luvun Bond-leffalta – toiminta vain on sata kertaa modernimpaa.

Ruotsalainen, Ex-Machina-elokuvan siivellä Hollywoodin kärkikastiin noussut Alicia Vikander on todella viehättävä. Mieskatsoja huomaa lankeavansa Vikanderin silmiin roolihahmojen tavoin. Henry Cavill on muuten hyvä agenttina, mutta miksi brittimies hoitaa jenkkihahmon roolin? Armie Hammerin ryssäaksentti on uskottava, mutta tähänkin rooliin olisi varmasti löytynyt joku venäläisemmän näköinen Sergei uskottavuuden tehostamiseksi.

U.N.C.L.E:n mies on loistava agenttijännäri, mutta ajoittainen tyslyys ja liialliset käänteet laskevat hieman fiilistä. Elokuvalla on kuitenkin monesta muusta leffasta poiketen myös uudelleenkatseluarvoa.

Blu-rayn lisämateriaaleja löytyy hyvin kattavasti, joten elokuvasta vaikuttunut fani saa kylliksi kylkiäistä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Koodinimi U.N.C.L.E.
Edellinen artikkeliVikings – 3. tuotantokausi
Seuraava artikkeliVOD-arvostelu: Chelsea Does – 1. tuotantokausi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-the-man-from-u-n-c-l-eU.N.C.L.E:n mies on loistava agenttijännäri, mutta ajoittainen tyslyys ja liialliset käänteet laskevat hieman fiilistä. Elokuvalla on kuitenkin monesta muusta leffasta poiketen myös uudelleenkatseluarvoa.