Mainos
George Clooneyn ohjaama ja tähdittämä seikkailuelokuva kertoo tarinan Toisen Maailmansodan aikaisesta taulujen takavarikointiyrityksestä.
 
Toisen Maailmansodan aikaan Natsit valloittivat Eurooppaa ja ryöstivät samalla kaikki kuuluisat taideteokset, tauluista patsaisiin. Osan Natsit polttivat, osan jemmasivat eri paikkoihin säilöön. Amerikkalainen taide-eliitti kokoaa oman jenginsä kasaan ja lähtevät Eurooppaan etsimään kadonnutta taidehistoriaa, sillä ilman sitä ihmiskunta tulisi olemaan kaaoksessa sodan jälkeisessä ajassa.
 
 
George Clooney on napannut inspiraationsa vielä elossa olevilta sota-ajan sankareilta ja käsikirjoittanut, ohjannut, sekä pääosanäytellyt rauhallisen seikkailuelokuvan tuosta vähemmän ylistetystä sotilasoperaatiosta.
 
Elokuvan tyyli ja visuaalisuus muistuttaa vahvasti Indiana Jones -leffoja, mutta muilta osin se ei ole Indyä nähnytkään. Elokuvan tarina on kiehtova, pääosaesittäjät parhaita mahdollisia, mutta tarinankerronta on pitkäpiimäinen ja väsyttävä. Leffan aikana ajatus ehtii liian monta kertaa karata arjen haasteisiin, eikä elokuvan tehtävä onnistu. Vain alku ja loppu onnistuu olemaan imuisa, mutta koko keskivaihe on puuduttavan puuduttava.
 
 
Blu-ray-ekstroista löytyy poistettuja kohtauksia, Geroge Clooneyn sepustuksia ym. crappia, mutta kiinnostavin kaikista on oikeiden Monumenttimiehien lyhytdokkaritarina.
 
The Monuments Men on taidehistoriasta kiinnostuneille hyvää opetusmateriaalia, mutta viihde-elokuvana se epäonnistuu, vaikka kaikki on teoriassa kohdallaan.
Mainos