Mainos

Buddy Cop -sekoilu on nyt Buddy Detective -sekoilua. The Nice Guys pistää kaksi etsivää sekoittamaan 70-luvun Hollywoodin.

Pornotähti Misty Mountains (Murielle Telio) kuolee auto-onnettomuudessa 1970-luvun Los Angelesissa. Kaksi yksityisetsivää (Russell Crowe ja Ryan Gosling) palkataan eri tahojen toimesta selvittämään tähden mysteeriä, mutta pian veikkoset ajautvat samalle polulle. Kun kaksi täysin erilaista persoonaa pauhaa saman asian kimpussa, voikin lopputuloksen aavistaa.

Mainos

Shane Blackin (Iron Man 3) ohjaama The Nice Guys kunnioittaa 70-luvun ryönäisiä rikosleffoja visuaalisesti, mutta myös hengeltään. Elokuvan päähenkilöiden kemiat toimivat mahtavasti 80-luvun buddy cop -leffojen tavoin – eikä ihme, onhan ohjaaja Black myös Tappava Ase 2:n tarinan takana. 70-lukua pumpataan esiin sekä hyvässä, että pahassa – toki sarkastisen hauskasti.

Ei mitään kreisikomediaa

Komedia ei itsessään ole äärettömän hauskaa, mutta leffa onnistuu yllättämään monta kertaa. Sivullisilta uhreilta ei vältytä, eikä tarinan kipeimpiä käänteitä voi ennakoida mitenkään. Huumori piileekin yllätyksellisyydessä, joka on todella positiivinen yllätys itsessään.

Jännänä tuotannollisena yksityiskohtana mainittakoon, että vaikka leffa sijoittuu 70-luvun Los Angelesiin, on se kuvattu pääosin Atlantassa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Nice Guys
Edellinen artikkeliNäin paljon Call of Duty 4: Modern Warfare eroaa edellisen konsolipolven versiosta
Seuraava artikkeliBlu-ray-arvostelu: The Jungle Book
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-the-nice-guysThe Nice Guys yllättävä komedia, joka ei jää mieleen, mutta on ehdottomasti katsomisen arvoinen.