Mainos

Seth Rogenin, Joseph Gordon-Levittin, Lizzy Caplanin ja Anthony Mackien joulukomedia saa Suomen ensi-iltansa toukokuu-Blu-rayna.

Jouluelokuva The Night Before kertoo kaverikolmikosta, eeppisistä bileistä ja se sijoittuu vuosiin 2001, 2008, 2015 ja 2033. Kaverusten jouluja käydään eri aikakausina läpi, sillä veikot etsivät vuosittain pääsymahdollisuutta New Yorkin kovimpiin joulukekkereihin. Lopulta se onnistuu, mutta säilyykö ystävyys ylimielisyyden ja eriarvoisuuden keskellä?

 

Mainos

Kun nykyisin valkokankaille siintää Seth Rogen -komedia, tulee sen mukana aina myös oletuksena Joseph Gordon-Levitt ja James Franco – niin tälläkin kertaa. Yleensä varsin positiivisesti yllättäneet Rogen-Gordon-Levitt-Franco-komediat ovat kuitenkin selkeästi luisumassa pois raiteiltaan. Hassulihömpäksi tarkoitettu The Night Before ei tule suotta suoraan Blu-raylle – elokuva on nimittäin varsin mitäänsanomaton. Komedia… no sitä ei juuri ole ja draamakin on virtsanohutta.

Komedian paskuuden syyksi paljastuu käsikirjoitus, johon ei oltu kirjoitettu komediaa lainkaan. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Jonathan Levine (Warm Bodies) luotti koomikkokatraan luovuuteen improvisaation saralla – ei olisi kannattanut. Löytyypä leffasta toki ihan kivoja vitsejä ja paljon popkulttuuriviittauksia, mutta eivät keskinkertaiset perusnakkeloinnit riitä rakentamaan hyvää komediaa.

 

Bonusvalikoista löytyy muutama kurkistus kulisseihin viiden minuutin pintaraapaisulla sekä poistettuja kohtauksia ja muuta oletusryönää, jota kukaan tuskin oikeasti katsoo.

Mainos