Mainos

Amerikkalaisen eliitin erikoispäivä sallii rikokset ja murhat. Tänä vuonna edes poliitikot eivät ole turvassa.

Presidentinvaalikamppailu käy kuumana. Ensimmäistä kertaa ehdokkaana on senaattori Charlie Roan (Elizabeth Mitchel), jonka haluaa lopettaa kansallisen Puhdistuksen yö -perinteen – perinteen, jolloin köyhät ja heikot tapetaan pois veronmaksajien kassoilta. Roan saa roiman kannatuksen, sillä sairas Puhdistus-perinne on muuttunut hullujen verilöylyjuhlaksi ja turistien leikkipäiväksi. Puhdistusta kannattava elitistipuole päättää kuitenkin, että tämän vuoden Puhdistus sallii myös virkamiesten tappamisen – kukaan ei ole turvassa – etenkään Roan.


Kolmas Purge jatkaa kauhutarinaa onnistuneesti. Trilogian päätösosaksi tarkoitettu elokuva todella päättää hullun Puhdistuksen yö -jatkumon. Toivottavasti jatkoa ei tehdä myöhemmin, sillä tällaisenaan Purge-trilogia on ihan toimiva kokonaisuus.

Mainos

Election Year onnistuu tuomaan juuri sopivasta erilaista sisältöä, jotta Purgen teemaan ei ehdi kyllästyä. Nyt katsojalla on jotain, jonka puolesta todella jännittää, vaikka kahden edellisen elokuvan nähneet luulevatkin jo tietävänsä kaiken Puhdistuksen yöstä.

Bonusarkusta löytyy poistettuja kohtauksia ja liian lyhyt making of -kooste, joka päättyy ennen kuin pääsee asiaan.

Mikäli Purge-elokuvat eivät enää saa jatkoa, on tässä varsin toimiva päätös koko trilogialle. Ei maaginen, mutta viihdyttävä.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Purge: Election Year
Edellinen artikkeliAutot 3 sai uuden trailerinsa – Salama McQueen iskee kuin salama!
Seuraava artikkeliGeorge Lucas saa oman museonsa Los Angelesiin
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-the-purge-election-yearMikäli Purge-elokuvat eivät enää saa jatkoa, on tässä varsin toimiva päätös koko trilogialle. Ei maaginen, mutta viihdyttävä.