Mainos

Tuntematon paikallispoliitikko saa mahdollisuuden valtavaan nosteeseen, mutta Illka Kanervan jalanjäljissä on haastava tarpoa.

Colin Pryce (Nicholas Cage) on neworleansilainen rivipoliitikko, joka onnistuu pitämään niin jämäkän tv-puheen, että se saa isoa valtakunnallista näkyvyyttä. Tämän johdosta miestä kosiskellaan Louisianan osavaltion senaattorivaaleihin, mutta ruusuiselta näyttävä tulevaisuus meinaa rypistyä ennen aikojaan – samaan tapaan kuin Ilkka Kanervalla.

The Runner on poliittinen draama, jossa uraohjus yrittää peitellä sekä seksiskandaaliaan, että alkoholinhuuruista historiaansa. Draaman aineksia on hyvin, mutta valitettavasti elokuva ei onnistu olemaan kovinkaan kiinnostava. Öljykriisiin liittyvät asiat ovat tärkeitä ja ne ovat esillä tärkeinä. New Orleans näyttäytyy lähes yhtä kivalta kuin se on oikeasti. Elokuva on silti liian mitäänsanomaton. The Runnerin kyllä vilkaisee kertaalleen, mutta sen unohtaa hetkessä.

Mainos

Nicholas Cagen CV on jälleen kerran täydentynyt yhdellä täysin yhdentekevällä elokuvalla huonontaen sitä entisestään. Vielä 1990- ja 2000-luvuilla varsin päräyttävä ansioluettelo on muuttunut lähes wc-paperin arvoiseksi. On täysin käsittämätöntä miten Cage uravalintojaan ratkoo. Rahasta tuskin on isännän perheessä kuitenkaan pulaa.

Mainos