Mainos

Tappaja-hai iskee jälleen – ei tosin Steven Spielbergin näkemyksenä, vaan modernina kauhupiinana.

Gossip Girl -sarjasta maailman maineeseen ponkaissut Blake Lively matkaa The Shallows -elokuvassa Meksikon sysiviidakoiden kätköihin, joista paljastuu surffaajan paratiisi. Paratiisiin ajautuu kuitenkin valaan ruumis, joka houkuttelee paikalle ällistyttävän älykkään valkohain. Pian juorutytöllä onkin haava sormessa, reikä reidessä ja todellinen painajaisten vuorokausi näköpiirissä.

Mainos

The Shallows on Ottolapsi- ja Non-Stop-elokuvien ohjaajan Jaume Collet-Serran näkemys Tappaja-hain modernisoinnista. Steven Spielbergin laarille astutaan, mutta samoja ideoita ei toisteta. Espanjalaisohjaaja pitää homman ja tilanteet simppelinä ja luottaa ”ehdinkö pois alta” -piinaan. Pakko myöntää, että kyllä se toimii. Jalat nousee katsojalla itselläänkin nopeasti lattialta sohvalle – ja siellä pysyvät.

Mikään mestöriteos The Shallows ei ole, mutta jännitysviihteenä se on oikein hyvä.

Elokuva kestää kertakatsomisen, joten se kannattaakin tehdä isolla ruudulla ja mahdollisimman hyvillä äänentoistolaitteilla.

BD-ekstroista löytyy nippu noin viisiminuuttisia kurkistuksia elokuvan tuotantoon Australiassa ja oikean hain hyökkäyksen kohteeksi joutuneen kilpauimarin tarina.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
The Shallows
Edellinen artikkeliSuicide Squad 2 esituotantoon – tämä mies käsikirjoittaa
Seuraava artikkeliTällaisia ovat Prey-pelin mörököllit
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-the-shallowsThe Shallows on moderni kuvaus valkohaista, joka saalistaa amerikkalaista valkoista naista. Kumpi on viisaampi? No, ainakin The Shallows viihdyttää epärealistisuudestaan huolimatta koko rahan edestä.