Mainos

Lomakohdehuijari joutuu mukaan oudon pariskunnan murhamysteeriin aurikoisen Kreikan kuumuudessa. Miten onnistuukaan Drive-käsikirjoittajan ensimmäinen pitkä elokuva säväyttämään?

Chester MacFarland (Viggo Mortensen) ja tämän vaimo Colette MacFarland (Kirsten Dunst) ovat ihanalla Euroopanympärsmatkalla. Kreikan kohdalla systeemi kuitenkin sekoaa, sillä omituinen yksiyisetsivä saapuu uhkailemaan Chesteria. Samaan syssyyn Chesterin vaimoa liehittelevä turistiopashuijari Rydal (Oscar Isaac) sotkeutuu samoihin lenkkarinnauhoihin, kun hotellihuoneessa tapahtuva välikohtaus johtaa tahattomaan kuolemaan.
 
 
Paremmin käsikirjoittajana tunnettu Hossein Amini kokeilee siipiään ensi kertaa pitkän elokuvan ohjaajana. Amini on itse myös kirjoittanut The Two Faces of January'n ja onkin sen vuoksi onnistunut luomaan varsin kiehtovan kokonaisuuden. Elokuva on pullollaan käänteitä ja yllätyksiä, mutta sen tempo on hitusen liian hidas imaistaakseen todella mukaansa kunnon trillerin tavoin. Draamana pätkä onnistuu kuitenkin kiehtomaan.
 
Bonusvalikoista löytyy kaksi pariminuuttista kulissidokkaria, naurukela ja muuta tyhjänpäiväistä. Elokuvana The Two Faces of January on kuitenkin kertakatsomisen arvoinen, mikäli mysteereillä ja trillereillä on paikka sydämessä.
Mainos