Mainos

Ranskalainen mies haaveilee nuorallakävelystä maailman katolla – ja sen hän toteuttaa.

Tositapahtumiin perustuva The Walk kertoo yhdestä aikamme kovimmasta duudsonista. Vuonna 1974 New Yorkin WTC-tornit oliva uunituoreita ja maailman korkeimpia rakennuksia. Pariisissa asusteleva sekundasirkustähti ja nuorallakävelijä Philippe Petit (Joseph Gordin-Levitt) huomaa kutsumuksensa tulleen – hän haaveilee valloittavansa maailman, kävelemällä härskisti WTC-tornista toiseen, vaijerin päällä tasapainoillen.

Kuusi vuotta pohdiskeltu, erittäin tarkkaan suunniteltu tempaus onnistui, mutta NYPD:n saapuessa paikalle, Philippe joutui vatvomaan vaijerilla jopa 45 minuttia, kulkien kahdeksan kertaa. Tuona aikana hän polvistui ja jopa makasi vaijerilla. Aivan, mitä helvettiä? Ja kaikki tämä on oikeasti totta.

Mainos

Philippe Petitin tarina on todella vaikuttava ja kiinnostava. Hänestä on thety myös Man on Wire -dokkari, joka pohjautuu miehen omiin muistelmiin. Harmillisesti Paluu tulevaisuuteen -trilogian ohjaaja Robert Zemeckis ei kuitenkaan onnistu tuomaan Petitn tarinaa näytelmäformaattiin yhtä kiinnostavasti. Vaikka elokuvan visuaalisuus loppupuoliskolla onkin se tärkein ja hienoin juttu, onnistuu elokuva muhimaan paikoillaan ensimmäisen puoliskon niin tylsästi, että katsoja joutuu uskottelemaan itselleen useita kertoja palkinnon odottavan lopussa.

Lisäksi typerästi tehty kerrontatapa ja Joseph Gordon-Levittin feikkisilmät ja feikkiaksentti ärsyttävät poikkeuksellisen lujaa. Leffan pääosaan olisi varmasti löytynyt myös joku sujuvasti englantia osaava ranskalaisnäyttelijä.

The Walk on pikkuseikoista huolimaat katsomisen arvoinen leffa. Jo siitäkin syystä, että Petitin kikkailusta ei ole oikeasti tallentunut mitään dokumentaatiota. Zemeckisin toteutus on siis ainoa laatuaan – onneksi vieläpä 3D:nä.

Blu-ray-lisukkeissa on kiinnostava lyhytdokkari Petitistä, elokuvan teosta ja poistettuja kohtauksia.

Mainos