Mainos
Gary King (Simon Pegg) on nelikymppinen ikuinen juoppo, jonka AA-kokoukset junnaavat niin paikoillaan, että mies alkaa jo heittää asiat lekkeriksi. Hän haikailee teini-ikäänsä, jolloin he yhdessä ystäviensä kanssa kiersivät melkein kotikaupunkinsa kaikki pubit, eli kultaisen mailin. Kahdestatoista ravintolasta pari jäi aikoinaan valloittamatta ja sekös herran mieltä painaa edelleen. Niinpä hän houkuttelee nuoruuden jenginsä takaisin kokoon, saattaakseen täydellisen kultaisen mailin vihdoin päätökseen.
 
 
The World's End on Simon Peggin ja Edgar Wrightin käsikirjoittama, ja Englannin suosituimpien näyttelijöiden tähdittämä komedia. Simon Peggiä ei nähdä tälläkään kertaa ilman vakkari aisapariaan Nick Frostia. Herrojen yhteispeli synkkaa kuin rakastavaisten pulssi.
 
Elokuvan käsikirjoitus on loppua lukuunottamatta todella onnistunut. Sen imu käynnistyy heti alusta, ja puolivälin käänten jälkeen se vasta nappaakin mukaansa. On todella yllättävää, että elokuva ei saanut Suomessa kuin pari hassua teatteriesitystä – ja nekin vain Helsingissä. Pätkässä on potentiaalia ja viihdettä koko rahalla.
 
 
Blu-ray:n bonuspuoliskolta löytyy n. 50 minuuttia pitkä dokumentaari elokuvan tuotannosta, jossa jo tutuksi kusipääksi Hobitti-elokuvien myötä, keskariaan näyttämällä tullut Martin Freeman viuhuu jälleen tuon tuosta finkut pystyssä. B-puolelta löytyy myös poistettu kohtaus, sekä Frostin ja Peggin kommenttiraita.
 
The World's End on loistava viihdeyllätys, joka peittoaa monet Hollywood-hutut. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.
Mainos