Mainos

Aika ja paikka vääristyvät Disneyn mystisessä huomismaassa.

Teini-ikäinen tyttönen löytää sattumalta pinssin. Koskiessaan siihen, huomaa hän siirtyvänsä johonkin tulevaisuudelta näyttävään, toiseen paikkaan. Pian terminatoreita muistuttavat robotit alkavat jahdata Caseyta, joka saa tukea nuoren tytön muotoon soluttautuneelta terminaattorilta. Yhdessä he etsivät käsiinsä entisen lapsineron, joka voisi kuljettaa heidät ajan ja paikan sekoittamaan toiseen todellisuuteen. Mutta miksi? Se on oikea kysymys.

Walt Disneyn alkuperäinen idea oli rakentaa oikea Tomorrowland, eli tulevaisuuden kaupunki Yhdysvaltoihin, mutta mahtipontinen hanke jäi vain huvipuistolaitteiden tasalle. Nyt vihdoin 60 vuotta myöhemmin ainakin osa isä-Disneyn unelmasta kävi toteen – elokuvan muodossa.

Mainos

Pixarin hittileffojen ohjaaja Brad Bird kokeilee kykyjään scififantasian ohjaajana, mutta ei onnistu siinä animaatioidensa tavoin. Elokuva on kyllä täynnä vauhtia, kiinnostavia yksityiskohtia ja käsikirjoituskin onnistuu pitämään parhaat käänteensä vasta loppupuoliskolle, mutta liian moni asia on pielessä.

Elokuvan alku jo itsessään pilaa kaiken, eikä se toivu siitä missään vaiheessa. Naisvetoinen tähditys on tasa-arvoista, mutta kukaan hahmoista ei onnistu olemaan kiinnostava. Ei edes George Clooney tai House-tähti Hugh Laurie.

CGI-tehosteet ovat näyttäviä, mutta niitä on aivan liikaa, eivätkä ne vaikuta. Paluu tulevaisuuteen, Alien, Transformers ja Matrix esimerkiksi hyödynsivät samaa pohjaideaa ja tekivät aatoksista kultaa. Tomorrowland on väsynyt pökäle, joka ei onnistu luomaan mitään omaa, eikä tekemään mistään taianomaista. Kaiken lisäksi tarinankerronta on todella sekavaa ja unettavaa. Paluu tulevaisuuteen esimerkiksi teki sekavan tarinan todella yksinkertaisesti ja on se onkin edelleen yksi elokuvahistorian parhaimmista scifileffasarjoista.

Blu-rayn bonuksista kiinnostavin on ohjaajan videopäiväkirja, joka sekin on käsittämättömän tylsä. Muut ekstrat ovat vielä tylsempiä.

Tomorrowland on kokonaisuudessaan valtava pettymys ja lehmänkakkiin survottu mahdollisuus.

Mainos