Koti Elokuva-arvostelut DVD/BD/UHD/VOD Blu-ray-arvostelu: Trainwreck – Ihan yössä

Blu-ray-arvostelu: Trainwreck – Ihan yössä

Mainos

Kevyesti huorula toimittajakärppä joutuu punnitsemaan käsitystään yksiaivoisuudesta uudelleen, kohdatessaan ”sen oikean”.

Onko yksiavioisuus bullshittiä? Niin ainakin toimittajana työskentelevä, kevytkenkäinen Amy (Amy Schumer) uskoo, sillä hänen isänsä istutti moisen aatoksen tälle ja pikkusiskolleen 1970-luvun puolivälissä. Pikkusiskosta tuli perheenäiti, mutta Amy luottaa miesmaailman karkkeihin, kokeillessaan lähes joka ilta uutta isäntää yhdyntäpuuhissa. Amyn uskomukset joutuvat kuitenkin uudelleenkäsittelyyn, kun nainen kohtaa juttukeikallaan Amerikan Sakari Oravan, eli urheilukirurgi Aaronin (Bill Hader).

Muun muassa Paksuna, Morsiusneidot ja 40 v. ja neitsyt -elokuvien takaa löytyvä ohjaaja Judd Apatow esittelee uudella komediallaan sitoutumiskammoisen uranaisen, jonka arjesta raavitaan seksihuumoria Apatowille tyypilliseen tapaan. Vitsit ovat semihauskoja, mutta ääneen naurua ei ainakaan lehdistönäytöksen esityksessä juuri kuulunut lainkaan. Allekirjoittanut hymähti kolme kertaa, vaikka useampikin vitsi oli silti ihan jees.

Mainos

Elokuvan parasta antia on NBA-maailmaan sukeltaminen ja koripallotähti LeBron Jamesin pihtailut ja omituiset periaatteet. Näitä hymyilee, vaikka ei äijän urasta mitään tietäisikään. Myös showpainitähti John Cena nähdään herkän miehen roolissa, jonka pääkoppaan mahtuu miehekkään romantiikan lisäksi vain rahka, protsku ja kyykyt. (Oispa rahkaa…)

”Leffan kesto tuntuu noin 4-8-tuntiselta”

Tarina on äärimmäisen ennalta-arvattava, eikä ennakoimattomia käänteitä nähdä yhtään. Siksi onkin käsittämätöntä, että elokuva kestää yli kaksi tuntia. Leffan kesto tuntuu noin 4-8-tuntiselta, sillä kaikki hauskuus lyödään pöytään jo ensimmäisen 40 minuutin aikana. Lopussakin toki nähdään hauskoja juttuja, mutta mikään kestoklassikko tai vuoden elokuva ei Ihan yössä todellakaan ole.

Elokuvan lopussa nähtävä musiikkiesitys on kuitenkin sellainen, jota voisin vaikka omalta vaimolta toivoa ensi vuonna synttärilahjaksi.

Blu-ray-lisämateriaaleista löytyy tuplasti poistettuja kohtauksia, tuplasti naurukelaa ja pidennettyjä kohtauksia. Nothing special.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Trainwreck
Edellinen artikkeliVikings – 3. tuotantokausi
Seuraava artikkeliVOD-arvostelu: Chelsea Does – 1. tuotantokausi
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
blu-ray-arvostelu-trainwreck-ihan-yossaTrainwreck on pitkästyttävä hassuttelu, joka ei saa katsojaa nauramaan.