Mainos

Johnny Depp muuttuu ATK:ksi ja yrittää valloittaa maailman – siitä on Transcendence tehty.

Will Caster (Johnny Depp) on professori, joka on viettänyt elämänsä tietokoneiden parissa, kuten vaimonsakin. Willin tavoitteena on luoda täydellinen tekoäly, tunteineen ja tuskineen, jotta siitä voisi kehittyä älykkäämpi kuin ihmiskunta. Tutkimus saa radikaalin käänteen, kun Will myrkytetään. Hänen vaimonsa (Rebecca Hall) kytkee sairaan miehensä aivot jo olemassa olevaan valtion tekoälypönttöön – ja kappas, pian Will on digi-Will, ja yrittää samaan syssyyn valloittaa koko planeetan.
 
 
Wally Pfisterin ohjaama Transcendence käynnistyy lupaavasti. Se on ohjattu ja leikattu kiinnostavasti, joten katsoja ei ehdi pitkästyä. Tarina pohjustetaan hyvin ja kaikki vaikuttaa lupaavalta… kunnes koko tarjotin putoaa käsistä ja sienikeitot leviää pitkin seiniä. Elokuva alkaa ampumaan totaalisesti yli, ja asiat on oikaistu selittämättömillä mikrohiukkasilla, jolla koko systeemi karkaa lapasesta. Transcendence muuttuu liian epäuskottavaksi hölynpölyksi. Johnny Depp, Rebecca Hall ja Morgan Freeman tekevät näyttelijöinä hyvää työtä, jonka vuoksi onkin täysin käsittämätöntä, että elokuva oikoo loppupuoliskonsa älyttömillä konsteilla.
 
 
Blu-ray ei Nordisk Filmin perusjulkaisujen tapaan sisällä ainuttakaan lisämateriaalia, joten katsojan on tyytyminen pelkkään epäuskottavaan scifidraamaan.
Mainos