Mainos

Entinen agentti, nykyinen audimies sekaantuu kolmen ilotytön kosto-operaatioon kauniissa Etelä-Ranskassa.

Frank Martin (Ed Skrein) on entinen special-ops -palkkasoturi, joka nykyään elää rauhallista arkea tehden laittomuuden rajamailla vaeltelevia ajokeikkoja. Frank saa edellisen asiakkaansa suosituksesta uuden asiakkaan, joka on tulinen femme-fatale (Loan Chabanol). Hän ja hänen kolme side-kickiään päättävät kostaa entiselle pomolleen, venäläiselle parittajalle ryöstämällä tämän ja hänen ystäviensä miljoonaomaisuudet. Frank ja hänen Audinsa saavat luvan auttaa neitoja.

Jason Statham on jätetty jenkkikarismoineen unohlaan, kun Transporter-elokuvasarja jatkaa brittiläisen "komistuksen" tähdittämänä. Syynä tähän on Stathamin vaatima palkkatoive, joka olisi ollut 11 miljoonaa dollaria päivältä.

Mainos

Game of Thrones -tv-sarjasta livohkaan lähtenyt Ed Skrein otti pestin vastaan inhimillisemmällä päivärahalla. Harmi vain, että brittikomistus on luokattoman huono näyttelijä ja omaa häiritsevän huonot hampaat.

Skreinin esittämään hahmoon ei pysty samaistumaan millään muotoa. Mutta ei pysty muihinkaan päähahmoihin, Ray Stevensonin esittämää isähahmoa lukuun ottamatta. Hänen karismansa on totuttua Hollywood-tasoa, joten Transporter Refueled toimiikin loistavana esimerkkinä siitä, miksi castingiin on syytä panostaa. Kontrasti on valtava.

Transporter Refueled on keskinkertaista keskinkertaisempi elokuva. Sen tarina on aluksi kiinnostava, vaikka sen kestääkin lämmetä parisenkymmentä minuuttia. Puolivälin jälkeen meininki lässähtää ja mielenkiinto katoaa tyystin.

On elokuvassa jotain hyvääkin. Yksi tähti tulee näyttävistä takaa-ajoista, joissa toki käytetään liikaa hidastuksia. Toinen tähti tulee Ranskan Rivieran, eli Nizzan, Cannesin ja Monacon maisemista. Ne hoodit ovat aina viiden tähden arvoisia.

Ekstroja Refuelissa ei ole, sillä niihin ei näköjään riittänyt polttoaine.

Mainos