Mainos

Los Angelesin piirikunnan poliisilaitos kokoaa paskakytistä etsivätiimin, joka osoittautuukin liian hyväksi annettuun tehtävään.

True Detectiven ensimmäinen kausi löi kaikki poliisisarjojen ystävät ällikällä. Se esitteli joukon eturivin Hollywood-tähtiä, helvetin hyvin käsikirjoitetussa ja ohjatussa draamamysteerissä. Eipä ihme, että sarja on reitattu maailman 15. arvostetuimmaksi tv-sarjaksi.
 
Toinen kausi kertoo sijoittuu eri piireihin kuin ensimmäinen kausi. Toisessa kaudessa eletään nykypäivää ja tapahtumapaikkana on Los Angelesin piirikunta.
 
Kuvittellisessa Vincin (joka perustuu Vernonin korruptoituneeseen kaupunkiin) pikkukaupungissa on sheriffi, joka mylvii epäonnessaan ja poikansa huoltajuuskiistoissa. LA:n piirikunnan Highway Patrolin prätkäkyttä puolestaan hyllytetään, koska tämä narahtaa väärään naaraaseen. Los Angelesin kaupungin etsivä Ana on sitten taas liian raskas paatti soudettavaksi, joten hänet siirretään tutkijaksi raakaan kuolemantapaukseen, joka kuuluu osaksi niin laajaa talousrikosvyyhtiä, että sitä ei edes voi ratkoa – eikä sen haluta ratkeavan. Juuri sen vuoksi myös Vincin sheriffi ja hyllytetty prätkäpoliisi "ylennetään" etsiviksi tähän caseen. Harmillisesti virkamiehet eivät ymmärtäneet kolmikon olevan liian hyviä juuri tämän kaltaisessa casessa.
 
 
True Detectiven toinen kausi ei tietenkään ole yhtä hyvä kuin ensimmäinen kausi, mutta se on todella paljon keskivertojenkkisarjoja laadukkaampi. Käsikirjoitus on kultaa ja näyttelijäintyö todella kovaa kärkitasoa.
 
Koska myös toisessa kaudessa on vain kahdeksan jaksoa, sarja ei toista itseään, eikä jää nykimään paikoilleen. Mikäli nimimuisti on huono tai keskittymisellä on tapana karkailla, putoaa kelkasta nopeasti.
 
Toisena kauden puolivälissä sarjan tekijät revittelivät elokuvatyyliin luvatun toimintakohtauksen avulla. Siitä suunniteltiin näyttävä, mutta siitä kasvoi paljon suurempi ja intensiivisempi kohtauksen tekovaiheessa. Kohtausta luvattiin jopa viisi päivää. Se on keskiverto-tv-sarjojen toimintakohtauksia kuusi kertaa suurempi aikamäärä.
 
 
Blu-ray-paketti koostuu kolmesta kiekosta, joista kahdessa on lisämateriaaleja. Ne koostuvat kommenteista ja muutamasta klipistä. Kiinnostavin on tietysti edellä mainitun toimintakohtauksen tuotantokooste.
Mainos