Mainos

Murtumaton kertoo selviytymisestä ja ihmiselämän arvosta, jotka korostuvat kuoleman ollessa jatkuvasti läsnä.

Pienessä amerikkalaisessa kaupungissa asuva italialainen maahanmuuttaja Louis Zamperini (Jack O´Connell) on ilkikurinen pojan koltiainen, jota isommat kiusaavat. Ilman päämäärää ajelehtiva häirikkö ”Louie” pinkoo karkuun milloin mistäkin rikkeestä, kunnes veli Pete (Alex Russell) ehdottaa kilpaa juoksemista. Olympiaurheilijaksi kasvava nuorukainen juoksee itselleen mainetta, kunnes liittyy pommittajaksi Toiseen maailmansotaan. Hänet komennetaan pelastusretkelle, mutta lentokelvoton kone syöksyy Tyyneen valtamereen. Louis sekä hänen ystävänsä Phil (Domhnall Gleeson) ja Mac (Finn Wittrock) ovat ainoat selviytyjät, ja kampeavat itsensä pelastuslauttaan, jossa he joutuvat virumaan 47 päivää ennen kuin vastapuolella oleva Japanin laivasto onkii heidät kuin saaliin, vain viedäkseen vankileirille sotavangeiksi.
 
 
Näyttelijästä ohjaajaksi siirtynyt Angelina Jolie korostaa elokuvassa kärsimystä orjalliseen ja pikkutarkkaan tyyliin mikä hidastaa kerrontaa.
 
Tositapahtumiin perustuvan elokuvan draamankaari kulkee perinteiseen tapaan, jossa ensimmäinen osa keskittyy liian vahvasti miesten ajelehtimiseen Tyynellä valtamerellä. Tässä kohtaa elokuvan leikkaukseen olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota, koska sen kurjuuden ja henkensä edestä kamppailevien miesten tunneskaala tulee hyvin nopeasti selväksi. 47 päivän kuoleman pelkojen ja heikkojen selviytymismahdollisuuksien kanssa mässäily alkaa nopeasti puuduttamaan, vaikka kerronnan tahti on tarkoituksella läpi elokuvan hidas ja kohtaukset keskittyvät tarkasti tapahtumiin. 
 
 
Toinen osa käsittelee pelkästään vankileirillä tapahtuvaa tuskallista piinaamista, jossa Louis joutuu leirin johtajan Watanaben (Takamasa Ishihara) silmätikuksi. Watanabe yrittää kaikkensa, jotta Louis tuntee nahoissaan olevansa vihattu. Hän vetää roolinsa jäätävällä otteella melkein loppuun asti, kunnes murtuu viime metreillä.
 
Hahmon kehitys raa´asta ja tunteettomasta robotista romahtavaan tunteilijaan tuntuu kaukaa haetulta ja vie pohjaa uskottavuudelta. Samoin Louisin lautalla ajelehtivan ystävän Philin tarina tyssää kuin seinään, mikä jää vaivaamaan. Sitä huomaa pohtivansa Philin kohtaloa tuon tuostakin, mutta lopussa katharsis ei saa täydellistä kliimaksia.
 
Angelina Jolie käsittelee vakavia teemoja realistisella otteella, mutta väkisin joutuu pohtimaan fiktion osuutta ja jokin syvempi ulottuvuus jää kokematta.
 
BD:n bonuksista löytyy kattavasti lisämateriaalia liittyen elokuvan tuotantoon, Angelina Jolien ohjaamiseen ja itse todellisen Zamperinin elämäntarinaan.
Mainos