Mainos

Kaverukset heittävät läpällä kyttäreleet niskaan ja huomaavat saavansa aivan eri tason arvostusta kuin tavallisina pulliaisina.

Ryan (Jake Johnson) ja Justin (Damon Wayans Jr.) ovat kaveruksia, jotka muuttivat vuosikymmen sitten Los Angelesiin tavoittelemaan mainetta ja mammonaa. Ryan on työttömänä ja Justin epäonnistuu myymään kehittelemänsä pelin julkaisijalle. Pitchauspuheen rekvisiittana olleet LAPD-univormut päätyvät illansuussa pettyneiden miesten naamiaisasuksi – ja kappas kummaa, miehet saavat käsittämätöntä arvostusta osakseen. Ryanilla lähtee heti keulimaan ja mies vie homman – ehkäpä jopa hivenen liian pitkälle.
 

Damon Wayans Jr. on alkuperäisen Scary Movie -saagan takana kykkivä koomikko. Jake Johnson puolestaan muistetaan 21 Jump Streetistä ja LEGO Elokuva'sta.
 
Let's Be Cops, ei Valekytät on toimintakomedia, joka kunnioittaa 1980- ja 1990-lukujen huumorintäyteisiä buddy-cop-komedioita. Elokuvan alkupuolisko on täyttä komediaa ja loppukolmannessa noudatetaan rehellistä Tappava ase -actionia. Combo on varsin toimiva, vaikka juoni onkin ennalta-arvattava.
 
Allekirjoittanut on suuri kasari- ja ysäritoiminnan ystävä. Siksi myös Valekytät osuu ja uppoaa rajusti. Täysiä tähtiä ei kuitenkaan voi antaa, sillä kovin vaikuttava tai yllätyksellinen elokuvaorgasmi Valekytät ei ole. Se ei haittaa, sillä viihdetuotteena Let's Be Cops on kuitenkin täydellinen viikonloppuleffa, joka pitää katsoa isoilla äänillä ja kenties mietojen alkoholiannosten kera.
 
 
Blu-ray:n bonusmatskuista löytyy kommenttiraitaa, fotogalleriaa ja peruslisuketta, mutta myös pari dokumenttia kulissien takaa, jotka valottavat oikeasti kiinnostavia juttuja leffan sisällöstä. Ainakin ne pari pätkää on ehdottomasti loistavaa jälkkäriä hassun toimintakomedian päätteeksi.
Mainos