Mainos

Kliseiden täyttämä VICE on yksi väsyneimmistä ohjauksista miesmuistiin.

Lähitulevaisuudessa kaikki on toisin. Bruce Willisin esittämän tiedemiehen firma pyörittää kerrostaloa, jossa ihmiset voivat elää hetken fantasiamaailmoissa ja tehdä mitä huvittaa. Fantasioissa pyöriviä keinoihmisiä voi vaikkapa raiskailla ja pahoinpidellä aivan oman mielensä mukaan (sillä sekö on jokaisen fantasia?). Paikallinen poliisi (Thomas Jane) tutkii murhia, joiden jäljet johtavat vahvasti Vice-talolle. Vares-kopio päättää selvittää kenen fantasiat kulkeutuvat Vice'n kätköistä myös oikeaan maailmaan.

VICE pohjautuu 1973 valmistuneen Tappokone-elokuvan ideaan. Se onkin ideatasolla kiinnostava, mutta toteutus on ehdottomasti yksi vuoden paskimpia. Elokuva käy läpi jokaisen toimintaleffan kliseen – ihan tosissaan, jopa Cobra-elokuvan imeskelyhammastikkua myöten. Näyttää siltä, että sekundaleffoistaan kokemusta karttanut ohjaaja Brian A Miller on halunnut tehdä jotain sellaista, mistä on itse lapsuudessaan nauttinut. Valitettavasti hän ei vain ole osannut tehdä siitä omaansa ja lopputulos näyttää kliseiden kopioinnilta.

Mainos

Elokuva on kaiken kukkuraksi vieläpä helvetin tylsä, eikä se kiedo katsojaa hetkeksikään ympärillensä – ei edes Bruce Willisin ansiosta.

Bonusvalikoista löytyy nippu muiden leffojen trailereita ja yksi pieni kooste VICE'n tuotannosta.

Mainos