Mainos

Vieläkö DreamWorksillä osataan luoda uusia hyviä animaatioideoita? Vihdoin kotona ei ainakaan yllä Shrekin tai Madacascarin tasolle.

Avaruusolentorotu valloittaa Telluksen ja sysää ihmiset Austaraliaan, hyvin organisoiduille suburbseille. Tip-niminen tyttönen (Rihanna) jää kuitenkin New Yorkiin piiloon ja päättää etsiä äitinsä (Jennifer Lopez) keinolla millä hyvänsä. Avukseen hän saa karkulaisalienin Oh'n (Jim Parsons), jolla on myös oma, salainen agendansa mielessään.

The True Meaning of Smekday -kirjaan perustuva animaatio on DreamWorks'n ensimmäinen animaatioleffa, jossa pääosatähti on tummaihoinen tyttö. Rihanna hoitaa äänityönsä hienosti ja neidon laulu raikaa useammassakin kohtauksessa taustalla. Rihanna jopa yllättää olemalla lahjakas myös ääninäyttelijänä.

Mainos

Elokuva kertoo tavanomaisen tarinan vanhemmistaan erossa olevasta lapsesta ja uudesta ystävyydestä. Juonessa ei ole mitään, mitä ei voisi ennakoida etukäteen, eikä se yllätä millään osa-alueella. Leffalla kestää käynnistyä pitkään, eikä se oikein ota millään katsojasta kiinni. Todellinen koukku loistaa poissaolollaan. Vihdoin kotona onkin yksi tylsimmistä DreamWorks-animaatioista ja lähenee fiiliksellään Disneyn Autot-spin-offeja ja Monsterit yliopisto -elokuvan väsyneisyyttä.

Bonuslaatikossa on muotipelin lisäksi muutama making of -kooste ja poistettuja kohtauksia, joilla voi hakea jälkifiiliksiä elokuvan jälkkäriksi. Mitään uudelleenkatsottavaa kivaa niissäkään ei ole, joten Vihdoin kotona on kokonaisuutenakin hyvin keskinkertainen paketti.

Mainos