Mainos
Book of Hours – ei se seksikkäin premissi, mutta loistava ja mukava pähkinä purtavaksi niille, jotka kaipaavat syvällistä tarinaa ja okkultismia.

Mikä ihmeen Book of Hours? Jos Cultist Simulator ei sano sinulle mitään ja pidät digitaalisista lautapelikokemuksista, olet menettänyt paljon. Jos taas Cultist Simulator on tuttu, en ymmärrä miksi luet tätä arvostelua täällä etkä ole jo pelaamassa Book of Hoursia.

BoH on kultistisimulaattorin henkinen jatko-osa. Yhdistävänä tekijänä on edelleen puzzle- ja lautapelimaisuus, grafiikat ja päällimmäinen tyylikerros. Poissa ovat aikapaineet, äkkikuolemat ja armottomuus.

Mainos

Sulje ikkunat raivoavalta mereltä, varaa lämpöä pimeää vastaan, kuuntele sateen ropinaa ja saata kirjat niiden muinaiseen pesään

Molemmat pelit tukeutuvat korttien pelaamiseen oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Pelaamalla oikein, saat uusia kortteja, mahdollistat keskusteluja ja näin ollen mahdollisuuksia vaikuttaa ympäröivään maailmaan. BoHin kohdalla tämä tarkoittaa nummien ja myrskyävän Atlantin ympäröivän kylän sekä päätapahtumapaikkana toimivan Hush House -kirjaston avaamista alue kerrallaan, kirjaston kokoelmaa kartuttaen.

Hush House, tiedon linnoitus, seisoi yli viisi vuosisataa ennen tulipaloa. Kaikki on poissa, kirjastonhoitaja on kuollut. Sinun tehtäväsi on uudelleen rakentaa – kaikki.

Heräät rannalta, märkänä ja henkihievereissä. Ketä olitkaan tullut tapaamaan, kenen luo olet matkalla, kuka voisi auttaa kun miltei kaikki on menetetty? Tässä on kaikki mitä BoH antaa pelaajalle, joka ei edes ehdi saamaan kypärää päähän ennen heittoa syvään päähän. Book of Hours ei pidä kiinni kädestä, virheet ovat osa peliä ja aiheuttavat vain viivettä, tällä kertaa peli ei pääty vaan seuraava vaihe vain ottaa enemmän aikaa. Tutki ympäristöä, tarkkaile tunnetilaasi, mitä kannat mukanasi ja kenelle kerrot mietteesi?

Vähempikin riittää, tosin muista suurennuslasi tai istu ruudun edessä poltergeist -tyyliin

Book of Hours turvautuu kauniiseen, mutta minimalistiseen ilmeeseen. Se on samalla vahvuus sekä heikkous. Tyylitelty ja tunnistettava tyyli toimii, mutta suurin osa objekteista on liian pieniä ja etenkin suuremmalta ruudulta pelatessa on pelin hallinta vaikeaa. Äänimaailma on loistava, sekin minimalistinen. Koko toteutus on pelkistetty, toimivan pelkistetty. Book of Hours uhkuu mystiikkaa, menetystä ja surua.

Ei kaikille, mutta kaikille kirjojen ystäville

Book of Hours on nerokas, uskalias ja turhauttava. Sen pelin loop ei ole hiottu niin jouhevaksi kuin voisi ja kahden hengen Weather Factory kaipaa ehdottomasti tiimiinsä oman käyttöliittymäsuunnittelijan. Pienistä murheista huolimatta peliä on helppo suositella kaikille kirjallisuuden ystäville, tästä saat jotakin ja jos peli ei miellytä, voi sen aina palauttaa kahden ensitunnin aikana. Anna kirjoille mahdollisuus.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Book of Hours
75 %
Edellinen artikkeliLogitech Pro X 2 Lightspeed -pelikuulokkeiden arvostelu – hintalaatusuhde kerrankin kohdillaan
Seuraava artikkeliMortal Kombat 1 sai korjauspäivityksen – tätä se sisältää
Mr. Revideor
Each person who ever was or is or will be has a song. It isn't a song that anybody else wrote. It has its own melody, it has its own words. Very few people get to sing their song. Most of us fear that we cannot do it justice with our voices, or that our words are too foolish or too honest, or too odd. So people live their song instead.
book-of-hours-arvosteluBook of Hours on nerokas, uskalias ja turhauttava. Sen pelin loop ei ole hiottu niin jouhevaksi kuin voisi ja kahden hengen Weather Factory kaipaa ehdottomasti tiimiinsä oman käyttöliittymäsuunnittelijan. Pienistä murheista huolimatta peliä on helppo suositella kaikille kirjallisuuden ystäville, tästä saat jotakin ja jos peli ei miellytä, voi sen aina palauttaa kahden ensitunnin aikana. Anna kirjoille mahdollisuus.