Mainos

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan on "dokumentti" Borat (Sacha Baron Cohen) -nimisestä kazakstanilaistoimittajasta, joka lähtee US ja A:aan tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja tuomaan osan omaa sairasta kulttuuriansa vaihtokaupaksi. New Yorkilaisessa hotellissa hän tulee katsoneeksi Baywatch -tv-sarjaa ja rakastuu Pamela Andersoniin. Borat ylipuhuu tuottajansa matkalle Amerikan halki kohti Kaliforniaa, jossa Borat voisi koskea Pamelan sukupuolielimeen ja mennä hänen kanssaan naimisiin. Tuottaja suostuu vasten tahtoaan ja roadtrippi voi alkaa. Matkalla sattuu ja tapahtuu, kun Borat hämmentää tavoillaan tyhmiä jenkkejä.

 

Borat on piilokameratyyliin luotu dokumentti, jossa pistetään kazakstanilaisia ja jenkkejä halvalla. Ensin Borat kertoo kulttuuristaan pilaen kazakstanilaisen kylän maineen ja lentää sitten Jenkkeihin dissaamaan kunnolla tyhmiä amerikkalaisia. Borat pistää halvalla niin virkamiehiä, ghettojengiläisä, hotellihenkilökuntaa, kuin uskovaisia, redneckejä ja julkkiksiakin. Bonuksista paljastuu että jopa lääkäriä ja poliisiakin vedätettiin kunnolla.

Mainos

   Borat on ensimmäisellä kerralla äärimmäisen hauska kokemus. Se tuo alapääkulttuuria paikkoihin, joihin se vähiten sopii. Paikoitelen överiksikin menevä vessahuumori on hauskaa ja ällöttävää katseltavaa, varsinkin kun pilkan kohteena on hölmöt amerikkalaiset. Leffa on kuitenkin sen verran yksipuolinen, ettei se jaksa narattaa montaa kertaa. Jos huumori kuitenkin uppoaa, on leffan tarjolla myös epävirallinen jatko-osa Brüno, joka jatkaa samaa piilokamerahomokakkahuumoria eri päähahmolla.

 

Borat -Blu-ray -version kuvanlaatu on HDV-tasoista ja varsin riittävää. 35mm filmitason HD-kuvaan kuva ei tietenkään yllä, mutta DVD-kuvanlaadun se voittaa mennen tullen. Ääniraitana on DTS HD 5.1 MA.

   Bonuksista löytyy varsin maukkaita sensuroituja kohtauksia, joissa Borat vetää överiksi mm. hieronnat, eläinkaupat ja monet muut tilanteet. Lisäksi levyltä löytyy leffan promokiertueen ja julkaisujuhlien kuvamateriaalia, pari Fox tv-kanavan koostetta ja traileri. Osa ekstroista on teräväpiirtoisia, osa DVD-laatuisia.

 

Borat on leffa josta joko pitää tai vihaa. Allekirjoittanut piti kovasti ja voi suositella sitä kaikille homo- ja kakkahuumorin ystäville.

 

KE

Mainos