Mainos
Brawl in Cell Block 99 tarjoilee lähes tarantinomaisen toimintadraaman, jossa veri lentää ja tarina vetää.

Koomikkona parhaiten tunnettu Vince Vaughn vaihtaa rooliaan komediaurposta tavalliseen hinausautonkuljettajaan, joka saa lopputilin työpaikkansa talousvaikeusten vuoksi. Myös avioliitto on kariutumassa yhteisen ajan puutteen ja rahan vuoksi. Bradley on entinen nyrkkeilijä ja päättää kokeilla onneaan huumekuriirina, joka tuokin mukavasti säynävää pöytään. Juuri kun elämä alkaa maistua sekä Bradleylla että raskaana olevalla vaimolla, joutuu Bradley vankilaan. Mutta se on vasta alkua.

Mainos

Karu kohtalo vie karuihin tekoihin

Miamilaisohjaaja S. Craig Zahlerin Brawl in Cell Block 99 on suorastaan loistava elokuva. Sen tarina vaikuttaa heppoiselta, mutta elokuva yllättää. Se niittaa katsojan sohvaan kuin duudsoni kiveksensä reiteen ja pitää voimakkaasti imussa. Elokuva kertoo miehestä, joka haluaa parasta perheelleen. Hän joutuu epäreilun kiristyksen uhriksi ja on valmis tekemään mitä tahansa perheensä eteen – kukapa ei olisi? Vaughnin hahmo menee kuitenkin hieman odotettua pitemmälle, joka saa katsojan yllättymään jopa Keanu Reevesin John Wickiä enemmän.18

Elokuva on raaka. Se mässäilee väkivalla, mutta väkivalta ei ole elokuvan kärkenä. Pääosassa on henkilövetoinen draama ja tarina epätoivosta. Elokuvaa voisi kutsua hyvinkin tarantinomaiseksi, vaikka dialogi ei olekaan yhtä kouraisevaa.

Vince Vaughn tekee hienon vakavan roolin ja osoittaa olevansa muutakin kuin koomikko. Sivurooleissa nähdään niin ikään vaikuttavat Miami Vice -tähti Don Johnson sekä häiriintyneen kova Udo Kier.

Ekstroilla ei leveillä

Vaikka Blu-ray sisältää vain yhden kusisen, vartin mittaisen ekstran, on Brawl in Cell Block 99 silti erittäin voimakkaasti suositeltava elokuva kaikille ns. hyvien leffojen ystäville. Ainoastaan loppukohtauksen olisi voinut tehdä myös hieman vaikuttavammin, katkaisemalla sen 30 sekuntia ennen nykyistä.