Mainos
Martin Koolhovenin ohjaama ja käsikirjoittama länkkäri on jotain aivan muuta kuin Clint Eastwoodin westernit. Tämä Brimstone ahdistaa, kuumottaa ja jää mieleen moneksi päiväksi.

Brimstone sijoittuu Yhdysvaltain keskilännen villiin läntee, jossa nuori, kätilönä toimiva nainen (Dakota Fanning) kohtaa kirkossa uuden pastorin. Kohtaamishetkessä hän tietää silmänräpäyksessä olevansa todellisessa vaarassa.

Brimstone on länkkäritrilleri, joka on rakennettu neljän eri aikajanoilla pomppivan luvun pohjalle. Ensimmäinen luku esittelee hahmot ja päättyy todella häiriintyneesti. Toinen ja kolmas luku avaavat tarinaa, jonka jälkeen katsojan uskotellaan olevan valmis kohtaamaan viimeinen luku. Elokuva kuitenkin yllättää vielä loppumetreilläkin, joten katselukokemus ei todellakaan ole aivan itsestäänselvä.

Mainos

Brimstone on voimakas elokuva, joka iskee ahdistavammin naisiin ja perheellisiin ihmisiin. Respawnin pääkohderyhmä, eli nuoret pojat ja miehet ovat väärä kohderyhmä, sillä elokuvan piina on nimenomaan perheellisiä kaivertava. Elokuva jääkin monelle isälle tai äidille kummittelemaan mieleen moneksi päiväksi. Parempi kuitenkin niin, sillä tasapaksuja Hollywood-pullia on maailma aivan liian pullollaan.

Ohjaaja ja tuottaja jäivät ilman palkkaa

Elokuvan tuotanto oli kivinen tie. Levittäjä antoi ennen kuvauksia monoa koko hankkeelle, peruen päätähdeksi aiotun Mia Wasikowskan roolin sekä tuottajien pestin. Elokuva oli konkurssissa jo ennen kuin mitään oli kuvattu. Näyttelijä Guy Pearce ja ohjaaja Koolhoven olivat kuitenkin niin vakuuttuneita elokuvan tarinasta, että päättivät matkustaa hakemaan rahoitusta Euroopasta. Ja niin Brimstonelle saatiin hollantilaistuki, jonka vuoksi leffaa kuvattiin ympäri eurooppaa aina Espanjassa, Unkarissa ja Saksassa. Vaikka elokuva on ns. jenkkileffa, on se käytännössä täysin hollantilainen. Ja koska elokuva on kallein Hollannissa koskaan tuotettu elokuva, jäivät myös ohjaaja ja tuottaja kokonaan ilman palkkaa.

Vaikka Brimstone on mielenkiintoinen ja piinaava elokuva, on sen tuotantotarina myös niin kiinnostava, että siitä olisi mieluusti kuullut lisää ekstroissa. BD:n lisämateriaalipuoli on kuitenkin tyhjä, joten elokuvan levyllä on tyytyminen pelkkään leffakokemukseen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Brimstone
Edellinen artikkeliElokuvatyyliin: Pukeudu kuin Shrek
Seuraava artikkeliGolden Globe 2018 -palkinnot jaettiin – katso kaikki voittajat
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.