Mainos

Brokeback Mountain on koskettava tarina homoudesta ja saavuttamattomasta rakkaudesta.

 

Kun rodeoratsastaja Jack Twist (Jake Gyllenhaal) ja Cowboy Ennis Del Mar (Heath Ledger) aloittavat yhteisen kesätyön Brokeback vuorella, lampaiden kaitsijoina, syntyy poikain välille suuri rakkaus, jonka lemmentuulahdukset eivät ota sammuakseen, vaikka pojat niin toivovatkin. Kesätöiden jälkeen herrat ajautuvat eri teille, Ennis menee naimisiin ja siittää kaksi tytärtä, kun Jack yrittää epätoivoisesti keksiä keinon saada Ennis takaisin itselleen. Jack kuitenkin ennenpitkää luovuttaa ja ottaa rikkaan maatalouskoneiden kauppiaan tyttären vaimokseen.

Mainos

Neljä vuotta kuluu ja Jack ja Ennis kohtaavat jälleen. Tämän jälkeen mikään ei ole enää entisensä, mutta mikään ei saisi oikeastaan muuttuakkaan…

 

Oscar(R) voittaja ja epäonnistuneen Hulk -leffan ohjaaja Ang Lee on elementissään tämän kaltaisen draaman kanssa. Vähän pitkästyttävä, mutta koskettava elokuva kuvaa onnistuneesti kiellettyä rakkautta. Ilman superhyviä näyttelijöitä ei se kuitenkaan olisi onnistunut, joten casting on mennyt täysin nappiin. Vaatii kohtuuttoman paljon talenttia näytellä homomiestä, jos veri vetää oikeassa elämässä kuitenkin heteron puoleen. Maailman legendaarisimpana Batmanin Jokerinakin tunnettu Heath Legder loi tämän elokuvan kanssa kunnon läpimurron, joka avasi hänen tiensä Hollywoodin kirkkaimpien starojen joukkioon. Harmi vaan ettei häneltä nähdä enää ikinä yhtään uutta leffaa.

 

Brokeback Mountain sopii ehkä parhaiten naisille, mutta hyvästä draamasta pitävälle miehellekin BBM on katsomisen arvoinen elokuva. Teknisesti on kuitenkin yhdentekevää että hankkiko Blu-ray:n vai DVD:n, sillä BD-version kuva on melkoisen pehmeää, eikä ääniraitakaan ole normaalia Dolby Digitalia kummoisempaa. Kaiken kukkuraksi levyltä ei löydy ainuttakaan bonusklippiä.

 

KE

Mainos